Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 39 40 »

18.11.2016 о 10.00. на базі Краснопавлівського БПЛ відбувся семінар-практикум для практичних психологів «Корекційно-розвивальна робота з дітьми схильними до девіантної, делінквентної поведінки».

Семінар-практикум мав теоретичний та практичний блоки. На теоретичному блоці було розглянуто роботу практичного психолога ЗНЗ з учнями, які потребують підвищеної психолого-педагогічної уваги, взаємодія психологів, педагогів та батьків, причини, які сприяють виникненню шкільної дезадаптації, аспекти профілактичної роботи практичних психологів та програми корекційної роботи.

На практичному блоці було представлено заняття з елементами тренінгу для дітей делінквентної поведінки «Основи самопізнання».

Переглядів: 397 | Додав: Fresh | Дата: 18.11.2016

12 листопада у приміщенні Катеринівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся ІІ (районний) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 31 учень 3-х та 4-х класів із 19 навчальних закладів.

Учасники Конкурсу мали можливість продемонструвати свій творчий потенціал, засвідчили патріотизм та повагу до рідної мови. Журі визнало переможціми  учнів початкових класів які посіли:

І місце - Мирошніченко Анна, учениця  3 класу, Краснопавлівського   багатопрофільного ліцею;

Загорулько Роман, учень 4 класу Краснопавлівського багатопрофільного ліцею;

ІІ місце Василенко Аліна учениця  3 класу, Краснопавлівського   багатопрофільного ліцею;

Невєров Віталій, учень 4 класу Орільського навчально-виховного комплексу;

ІІІ місцеХомченко Карина, учениця 3 класу Орільського навчально-виховного комплексу;

Косяк Вадим, учень 4 класу Садовської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Вітаємо переможців!

Переглядів: 414 | Додав: Fresh | Дата: 16.11.2016

12 листопада 2016 року школярі Лозівського району (а їх було 56) взяли участь у ІІ етапі VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Представники 21 навчального закладу розмірковували над природою геніальності Т.Шевченка, космосом його генія, сутністю національної ідеї у творах Кобзаря, українською мовою як оберегом нації, розумінням щастя Шевченком. А найменшим учасникам, п’ятикласникам, було запропоновано написати казку «Як Шевченка назвали Кобзарем?».

Члени журі виявили оперативність у перевірці, й уже у вівторок, 15 листопада, роботи були оцінені. Найкраще із завданнями впоралися учні Смирнівського НВК. Краснопавлівського БПЛ і Садовської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Філологи, учні, батьки зможуть ознайомитися із випискою з протоколу перевірки робіт учасників ІІ етапу VІІ Міжнародного мовно-літературного учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2016/2017 навчальному році на сайті управління освіти, молоді та спорту.

Переглядів: 443 | Додав: Fresh | Дата: 15.11.2016

14 листопада  2016 року  в управлінні освіти, молоді та спорту  Лозівської райдержадміністрації відбувся цільовий семінар для вчителів англійської мови з теми: «Підвищення  компетентності вчителя щодо підготовки учнів до розв ‘язування  тестових завдань ЗНО, якісна підготовка учнів до інтелектуальних змагань різних рівнів, про  участь  у проектах «Go Camps 2017».

Учасники семінару отримали чудову можливість отримати інформацію про особливості підготовки до ЗНО з іноземної мови від вчителів, які задіяні в пілотному  регіональному освітньому проекті «Підготовка учнів загальноосвітніх навчальних закладів до ЗНО». В ході практикуму було складено алгоритм підготовки учнів до ЗНО з іноземних мов. Участь в різноманітних проектах «Go Camps 2017» відкривають нові можливості для оволодіння  сучасними методами викладання англійської мови, урізноманітнити заняття цікавими інтерактивними видами діяльності та зробити іх по-справжньому захопливими.

Переглядів: 396 | Додав: Fresh | Дата: 14.11.2016

10 листопада 2016 року в Харкові у приміщенні Палацу спорту за підтримки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації та Департаменту освіти Харківської міської ради відбулося урочисте відкриття найбільшого освітянського виставкового заходу Лівобережної України - X спеціалізованої міжнародної виставки «Освіта Слобожанщини та навчання за кордоном – 2016».

У її роботі взяло участь понад 60  навчальних закладів Польщі, Чехії, Словенії, Києва, Луганська та Харкова, представництва Греції, Німеччини та інші. Поряд з ними дебютував і Лозівський район, гідно представивши досвід роботи Царедарівського навчально-виховного комплексу.

Учасники заходу (директор НВК – Чижкова-Потейчук О.О. та педагог-організатор – Акименко В.В.) поділилися своїми враженнями та розповіли, що така виставка – це значний ресурс розвитку освіти на різних рівнях (загальноосвітньому, професійно-технічному, вищому, післядипломному). Вона допомагає розкрити цей ресурс, проаналізувати, спрогнозувати та реалізувати творчий потенціал як установи в цілому, так і окремих учасників освітньо-виховного процесу. Надає можливість поділитися накопиченим досвідом роботи, новітніми розробками та технологіями, представити здобутки педагогічних колективів, сприяти встановленню взаємовигідних партнерських зв'язків. 

Переглядів: 576 | Додав: Fresh | Дата: 14.11.2016

12 листопада 2016 року відбувся ІІ (районний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії серед загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району.  В олімпіаді взяли участь 40 учасників учнів 8-х-11-х класів. Основною метою проведення олімпіади з географії було: оцінка знань , умінь, навичок, загальної ерудиції і культури учнів, активізація їхніх творчих здібностей, популяризації географії як шкільного предмету серед учнівської молоді .На виконання завдань відводилося 3 години, зміст олімпіадних завдань охоплював матеріал шкільної  програми за попередні  роки навчання та матеріал тем, які учні мали опанувати до терміну проведення олімпіади. Учні-переможці районного етапу будуть представляти Лозівський район на ІІІ (обласному) етапі олімпіад.

Переглядів: 471 | Додав: Fresh | Дата: 14.11.2016

11 листопада в методичному кабінеті управління освіти, молоді та спорту відбулося засідання диференційної групи «Надія» вчителів хімії та біології. Захід пройшов у формі семінару контрольних запитань: «Як організувати якісну підготовку до ЗНО?». Головною метою даного зібрання стало покращення якості біологічної освіти, підвищення рівня підготовки учнів до складання ЗНО з біології та хімії; надання методичної допомоги молодим вчителям щодо підготовки учнів до складання ЗНО.

Молоді вчителі обговорили проблемні аспекти якісної підготовки учнів до ЗНО, розробили алгоритм підготовки учнів до складання ЗНО з біології та хімії, а також написали контрольну роботу за текстами ЗНО минулих років.

Переглядів: 441 | Додав: Fresh | Дата: 11.11.2016

10 листопада 2016 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту відбулося засідання РМО вчителів фізики та астрономії диференційованих груп "Педагог-майстер" та "Педагог-професіонал". Засідання пройшло в формі методичного діалогу за темою "Навчальний проект як ефективний засіб формування предметної компетентності учнів в процесі вивчення фізики".

Вчителі обмінялися власним досвідом роботи з проектної діяльності при вивченні фізики та представили проекти своїх учнів.

Переглядів: 416 | Додав: Fresh | Дата: 10.11.2016

 

9 листопада 2016 року в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбулися урочистості з нагоди Дня української писемності та мови, під час яких нагороджено переможців і лауреатів Обласного фестивалю ораторського мистецтва за темою «Щасливий вік той, у якому живе твій подих долі й мрій (М. Вінграновський)».

В урочистостях узяли участь учні та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, керівники Р(М)МО вчителів української мови та літератури, викладачі та студенти вищих навчальних закладів м. Харкова, письменники та члени громадських організацій, щирі шанувальники рідного слова.

Лауреати та переможці, їхні вчителі отримали дипломи та набори книг від оргкомітету Обласного фестивалю ораторського мистецтва. Серед лауреатів і наша землячка – Губіна Юлія, учениця 11 класу Краснопавлівського БПЛ (наставник Чуйко Т.І.). Учнів та вчителів привітали: Байназарова О.О., заступник начальника управління освіти і науки Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації – начальник відділу дошкільної, загальної середньої, корекційної та позашкільної освіти Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації; Покроєва Л.Д., ректор КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти»; Коростельов В.В., депутат Харківської ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: Fresh | Дата: 10.11.2016

9 листопада наша країна відзначила надзвичайно важливе для кожного українця свято – День української писемності та мови.

Учительська громада Лозівського району добре усвідомлює, що проведені у рамках цього Дня заходи консолідують українське суспільство, піднімають поріг національної свідомості та суспільної активності школярів, демонструють повноправність та спроможність нашої мови в усіх сферах життя. Тому у навчальних закладах змістовно пройшли години плекання рідної мови, інформаційні години, тематичні лінійки, свята мови, флешмоби та ін.

430 школярів, 101 педагог, 36 батьків, 12 випускників минулих років писали радіодиктант національного єднання «На зламі тисячоліть».

159 учнів3-4 класів взяли участь у І (шкільному етапі) ХVІІ Міжнародному конкурсі з української мови імені Перта Яцика.

Цього дня відбулося урочисте відкриття ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості.

Маємо надію, що проведені заходи формуватимуть у вихованців ціннісні орієнтири та громадянську самосвідомість, зміцнюватимуть українську державність.

Переглядів: 406 | Додав: Fresh | Дата: 10.11.2016