Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 39 40 »

5 жовтня 2016 року на майданчику зі штучним покриттям Орільського НВК пройшов фінал Першості з міні футболу серед юнаків загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району. Участь у ньому взяли  команди Краснопавлівського БПЛ, Павлівської ЗОШ,  Шатівського НВК,  Чернігівського НВК , Орільського НВК, Артільського НВК, які за результатами відбіркового зонального туру зайняли 1-2 місця у своїх підгрупах.

За підсумками усіх ігор І місце виборола команда Шатівського НВК (вчитель Ковальов В.М.), ІІ місце посіла команда Краснопавлівського ліцею(вчитель Вісковатов Г.І) , ІІІ місце -  команда Орільського НВК (вчитель Марков О.А)

Команди, а також кращі гравці  були нагороджені кубками та дипломами від управління освіти, молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації.

Переглядів: 396 | Додав: Evgeniy | Дата: 06.10.2016

5 жовтня 2016 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської РДА відбулася методична лоція інтегрованої групи "Педагог із нереалізованими можливостями" вчителів української мови та літератури, російської мови та літератури.

Тема, обрана педагогами, є досить актуальною: " Вектори діяльності, що відповідають запитам і вимогам суспільства. Інноваційні підходи до роботи з учнями, що потребують посиленої педагогічної уваги".

Філологи за ініціативи керівника групи Харибіної Н.М. заповнили фахові анкети, відкрили творчу галерею "Ми об'єдналися, щоб...", виконали контрольну роботу з методики викладання предметів, визначили педагогічну формулу "Акме - вершина вчительського та учнівського успіху", створили віртуальний колаж "Упевнені кроки за руку з дитиною, яка потребує посиленої педагогічної уваги".

Продуктивними та корисними для вчителів виявилися такі форми співпраці, аналітичний ряд ідей "Як може сучасний учитель суттєво покращити рівень знань учнів", та педагогічний меседж "А працюватиму з учнями я таким чином..."

Тож вектором основної вчительської діяльності має стати успіх та всебічний розвиток сучасного учня - гідного представника європейської спільноти.

Переглядів: 473 | Додав: Fresh | Дата: 05.10.2016

03 жовтня 2016 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації відбулося засідання колегії управління освіти, молоді та спорту. Було розглянуто такі питання:

-  про створення умов та організацію роботи з дітьми з особливими освітніми потребами;

-  про стан роботи органів учнівського самоврядування у загальноосвітніх навчальних закладах Лозівського району;

-  про результати участі випускників шкіл району у зовнішньому незалежному оцінюванні 2016 року.

Переглядів: 396 | Додав: Fresh | Дата: 03.10.2016

Переглядів: 1187 | Додав: Fresh | Дата: 30.09.2016

29 жовтня 2016 року в Лозівському міському палаці культури відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. Святковий настрій цієї події прийшли розділити шановні та почесні гості: керівництво та працівники структурних підрозділів Лозівської районної державної адміністрації та Лозівської міської ради, депутатський корпус, сільські/селищні голови, ветерани педаггічної праці.

28 освітян району отримали різного рівня нагороди.

Під час заходу музичні композиції, хореографічні та вокальні номери присутнім у залі подарували творчі колективи навчальних закладів та діячі культури.

А ветеранам освітянської ниви вдячні вихованці вручили цукерки та квіти.

Переглядів: 409 | Додав: Fresh | Дата: 30.09.2016

28 вересня 2016 року в актовій залі управління освіти, молоді та спорту зібралися справжні поціновувачі влучного, оригінального українського слова. Цього дня стартував І етап обласного фестивалю ораторського мистецтва серед учнів 10-11 класів за темою "День Незалежності - то новий день для кожного українця". Змагалися у красномовстві 17 учасників із 16 навчальних закладів Лозівського району.

Переможцем стала Юлія Губіна, учениця 11 класу Краснопавлівського БПЛ (учитель Чуйко Т.І.), яка буде захищати честь Лозівщини у ІІ (обласному) етапі фестивалю.

ІІ місце посіла Бутенко Анна, десятикласниця Смирінвського НВК (учитель Середа І.В.), а ІІІ - учениця 11 класу Артільського НВК Балабась Катерина (учитель Григоренко Н.М.).

Лауреатами стали Кучик Неля (Садовська ЗОШ, учитель Харибіна Н.М.), Кучеров Сергій (Орільський НВК, учитель Бершак І.С.), Шевякова Валерія (Краснопавлівський БПЛ, учитель Лиценко Н.М.).

Вітаємо переможців!

Переглядів: 459 | Додав: Fresh | Дата: 28.09.2016

Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи.

Дошкільний вік - один з найбільш відповідальних і важливих періодів у житті підростаючого покоління, в якому починається закладання любові до природи, навколишнього світу, любові до Батьківщини. Бути вихователем - високе покликання і глибока повага. Від професіоналізму, терпіння і мудрості наших вихователів, уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини, залежить те найдорожче, що у нас є - наше життя і наша надія. 

Вітаємо наших вихователів і всіх дошкільних працівників! Бажаємо їм здоров’я і міцних нервів, хороших зарплат і побільше приємних моментів в їх праці! Зі Святом!

Переглядів: 396 | Додав: Fresh | Дата: 24.09.2016

21 вересня 2016 року у залі засідань управління освіти, молоді та спорту пройшли засідання двох професійних груп учителів української мови та літератури: "Майстри" та "Учителі-початківці". Формат засідань був різним (проблемний стіл, педагогічний консиліум), але наскрізною лінією через засідання пройшла актуальна проблема: підвищення якості філологічної освіти у сільській школі.

Прикметно, що в один день спілкуються педагоги із груп "Майстри" та "Учителі-початківці". Маємо велику надію, що молоді колеги знайдуть себе в професії, навчаться достойно, по-сучасному презентувати себе та своїх учнів на районному, обласному та всеукраїнському рівнях.

Переглядів: 440 | Додав: Fresh | Дата: 21.09.2016

16 вересня 2016 року на базі Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася семінар-нарада для психологів та соціальних педагогів за темою: «Пріоритетні завдання психологічної служби в контексті інтеграції до європейського освітнього простору». Метою данного семінару було визначення пріоритетних напрямків діяльності, окреслення шляхів їх реалізації.

Були розглянуті такі питання:

- аналіз роботи РМО практичних психологів та соціальних педагогів за 2015/2016 навчальний рік та завдання на 2016/2017 навчальний рік;

- обговорення пріоритетних завдань та затвердження плану роботи РМО на поточний рік, його особового складу;

- розгляд основних директивних та нормативних документів, перспективи розвитку освіти району;

- погодження плану роботи РМО практичних психологів та соціальних педагогів на 2016/2017  навчальний рік;

- круглий стіл: «Психологічна підтримка педагогів та учнів при підготовці до олімпіад та захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Шляхи активізації  пізнавальної діяльності учнів»;

- методичні рекомендації щодо ведення документації працівниками психологічної служби.

Переглядів: 498 | Додав: Fresh | Дата: 16.09.2016

16 вересня 2016 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту відбулась нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи. Були розглянуті такі питання:

- про нормативно правове та організаційно-методичне забезпечення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році;

- про організацію проведення І (шкільного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів;

- про організацію та проведення атестації педагогічних працівників у 2016/2017 навчальному році;

- про завдання педагогічних колективів щодо підготовки учнів до проведення Міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018;

- про організацію районних моніторингових досліджень якості освіти;

- про стан забезпеченості підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району;

- про створення належних умов для здобуття дітьми якісної дошкільної освіти.

Переглядів: 395 | Додав: Fresh | Дата: 16.09.2016