Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 39 40 »

З 24 жовтня 2016 року в навчальних закладах Лозівщини розпочались осінні канікули. Для учнів вони наповнені змістовним дозвіллям, різноманітними заходами і головне екскурсіями.

Учні Лозівщини подорожують історичними місцями України (м. Запоріжжя, о.Хортиця, історичний музей м. Харків), долучаються до спілкування з природою ( ботанічний сад м. Запоріжжя та м. Харків, екопарк Фельдмана та зоопарк в м. Харків), відвідують театри.

Переглядів: 375 | Додав: Fresh | Дата: 28.10.2016

27 жовтня 2016 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської РДА відбулося засідання заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів. Тема засідання нагальна для сьогодення «Патріотичне та громадянське виховання школярів – стрижневі напрямки виховання та виклики сьогодення». Учасники засідання говорили про впровадження уже існуючих Концепцій та Програм виховання, а також були ознайомлені з Регіональним проектор «Виховний простір Харківщини».

Заступники директорів з виховної роботи Мороз А.Б. ( Орільська ЗОШ ), Лазаренко С.М. ( Катеринівська ЗОШ) та Олешко Л.М. ( Краснопавлівський БПЛ) , педагог-організатор Акименко В.В. ( Царедарівський НВК) презентували досвід роботи колективів своїх закладів з патріотичного та громадянського виховання.

За ініціативи методиста з виховної роботи РМК Воліченко А.О., організовано роботу трьох мобільних груп для розробки заходів щодо впровадження  в ЗНЗ Лозівському районі Регіонального проекту «Виховний простір Харківщини».

Переглядів: 379 | Додав: Fresh | Дата: 28.10.2016

27 жовтня на базі районного методичного кабінету  було проведено семінар вчителів художньо-естетичного циклу. Тема семінару «Стимулювання пізнавальної діяльності як засіб саморозвитку, самореалізації особистості учня на уроках предметів художньо-естетичного циклу через предметну компетентність вчителя».

У ході семінару учасниками розглянуто ряд важливих питань, а саме:

- Стимулювання пізнавальної діяльності учнів через предметну компетентність вчителя;

- Місце ІКТ при викладанні предметів художньо-естетичного циклу;

- Методика проведення сучасного уроку образотворчого мистецтва та художньої культури (презентація досвіду).

Переглядів: 382 | Додав: Fresh | Дата: 27.10.2016

25-27 жовтня  2016 року  в  м. Києві відбувся Восьмий Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті – 2016».

Організаторами виставки є Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, компанія «Виставковий Світ».

У роботі    цього найбільшого  представницького в Україні професійного  форуму освітніх, наукових і науково-технічних інновацій    взяли участь 538 представників із 24 регіонів України, Канади, США, Великобританії, Польщі, Чехії, Словенії, Франції, Болгарії, Греції та інших країн.

У номінації «Сучасна школа – якою має бути? Ідеї, концепції, практика» Краснопавлівський багатопрофільний ліцей Лозівської районної державної адміністрації Харківської області удостоєно почесного звання « Лауреат  першого ступеня»нагороджено Дипломом  та золотою відзнакою.

Вітаємо переможців!!!

Переглядів: 404 | Додав: Fresh | Дата: 27.10.2016

26 жовтня 2016 року вчителі загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району, які викладають в 11-х класах , взяли участь у виїзних тренінгах із навчальних предметів.

Метою заходу є підвищення рівня навчальних досягнень випускників та якісної підготовки їх до державної підсумкової атестації й зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, історії України, математики, англійської мови та географії. Тренінгові заняття проводили методисти КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти». В заході взяли участь близько 70 вчителів Лозівського району.

Переглядів: 353 | Додав: Fresh | Дата: 26.10.2016

26.10 2016 на базі Катеринівського ДНЗ відбувся семінар-практикум для молодих вихователів ДНЗ та дошкільних підрозділів НВК «Ефективність використання різноманітних методів і прийомів для реалізації завдань патріотичного виховання дошкільників» Під час семінару – практикуму досвідчені педагоги поділилися досвідом щодо реалізації завдань патріотичного виховання дошкільників. Педагоги визначили сутність процесу та принципи організації патріотичного виховання, зміст та основні напрямки, пріоритетні методи і організаційні форми патріотичного виховання.

Метою проведення семінару було підвищити рівень теоретичної підго­товки педагогів щодо питань патріотичного виховання дошкільників в умовах сьогодення,розкрити необхідність посилення громадянського виховання у ДНЗ, сприяти оволодінню педагогами осно­вними засобами цілеспрямованого впливу на формування особистості до­шкільників, методикою організації ди­тячого колективу,розширити та уточнити знання з осно­вних напрямів патріотичного вихован­ня дітей дошкільного віку.

Переглядів: 396 | Додав: Fresh | Дата: 26.10.2016

22 жовтня 2016 року збірна команда Лозівського району у складі майстра спорту України, міжнародного майстра ФІДЕ Байковського Юрія,кандидата у майстри спорту Бардюжи Віталія, Лазуренка Владислава, Яндульської Юлії  взяла участь у фінальних змаганнях з шахів за програмою обласної Спартакіади серед районів області та міст обласного значення, які проходили у місті Харків.

За результатами 7 зіграних  турів, наші шахісти  посіли 3 місце у загальнокомандному заліку серед 14 районів області у  ІІ групі. Від управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, всі учасники команди отримали медалі та дипломи за третє місце.

Переглядів: 375 | Додав: Evgeniy | Дата: 25.10.2016

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 11.01.2016 №5 «Про затвердження плану заходів з реалізації спільного проекту «Вчимося жити разом» та Плану заходів щодо реалізації спільного проекту «Вчимося жити разом» у Харківській області, затвердженого наказом Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації від 17.02.2016 № 60  з 25.10.2016 по 27.10.2016 в  м. Лозова проходять триденні тренінги  для педагогів базових дошкільних  навчальних закладів .

Проект здійснюється за ініціативи Європейського Союзу «Діти Миру», за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та партнерстві Міністерства освіти і науки України. Захід передбачає сприяння розвитку життєвих навичок та надання психологічної і соціальної підтримки дітям і підліткам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні.

Метою тренінгу є ознайомлення учасників із завданнями, планом, очікуваними результатами впровадження у дошкільних навчальних закладах міжнародного проекту «Вчимося жити разом», вимогами до процесу і результатів тренінгової підготовки на місцях,  навчання вихователів дошкільних навчальних закладів за парціальною програмою з розвитку соціальних навичок ефективної взаємодії дітей від 4 до 6-7 років «Вчимося жити разом».

Участь у заході взяли вихователі,   методисти та завідувачі дитсадків   Лозівського району.  

У ході триденного тренінгу будуть проведені різноманітні інтерактивні вправи, робота в групах, практикуми з проведення організованої навчально-пізнавальної діяльності в дитячому садку за опорним планом до парціальної програми «Вчимося жити разом», проходитимуть  обміни думка ... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: Fresh | Дата: 25.10.2016

21 жовтня у залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської РДА було проведено тренінги з вчителями біології з теми «Ефективні стратегії підготовки учнів до ЗНО, типові проблеми». Тренінг був спрямований на розвиток умінь практичного застосування ефективних стратегій підготовки до ЗНО на уроках біології у старших класах. Також вчителі отримали корисні поради, які допоможуть їм підготувати учнів до успішного незалежного тестування.

Переглядів: 397 | Додав: Fresh | Дата: 21.10.2016

21 жовтня 2016 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту відбувся семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів на тему: "Адаптація дітей і підлітків в освітньому процесі".

На семінарі було розглянуто наступні питання:

- готовність дітей до навчання у школі;

- організація роботи працівників психологічної служби з питань адаптації учнів 5 класу до навчання у середній школі; форми, методи та прийоми роботи;

- вікові особливості дошкільників; дошкільне дитинство: проблеми соціалізації та збереження психічного здоров'я; організація роботи психолога з питань адаптації у ДНЗ; форми, методи та прийоми роботи;

- молодший шкільний вік: адаптаційні, навчальні; поведінкові труднощі (1 клас); організація роботи працівників психологічної служби з питань адаптації учнів 1 класу до навчання у НЗ.

Переглядів: 347 | Додав: Fresh | Дата: 21.10.2016