Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 39 40 »

Саме під таким гаслом 20 квітня на імпровізованому «дослідницькому майданчику» в залі засідань управління освіти, молоді та спорту  відбулося чергове засідання вчителів української мови та літератури, що входять до групи: «Педагог-професіонал» (керівник Кобиш Т.Л.). На методичному аукціоні учасники поділилися своїми успіхами  в апробації нових інноваційних методів та прийомів на уроках української словесності. Обмінятися своїми  знахідками, педагогічними «родзинками» вчителі змогли і під час навчального практикуму. Результатом спільної діяльності учасників засідання стане «Методична скарбничка вчителя – словесника».

На «майданчику» зустрілися справжні професіонали своєї справи, котрі не лише підвищили рівень теоретичної підготовки, а й удосконалили свою професійну компетентність з питань формування морально-духовних цінностей особистості в процесі викладання української мови та літератури.

Переглядів: 511 | Додав: Fresh | Дата: 20.04.2016

20 квітня 2016 в Краснопавлівському багатопрофільному ліцеї відбувся майстер-клас вчителя –методиста Островерх Валентини Володимирівни з теми: «Формування енергозберігаючої свідомості учнів школи І ступеню шляхом упровадження курсу за вибором «Ощадне ставлення до енергоспоживання». Педагоги мали можливість отримати практичні рекомендації щодо викладання даного курсу в початкових класах, співавтором якого є Валентина Володимирівна.

Переглядів: 444 | Додав: Fresh | Дата: 20.04.2016

18.04.2016 року з метою сприяння  розвитку лідерського потенціалу та творчих здібностей учнів, пошуку нових ідей для оновлення змісту роботи учнівського врядування у районі, на базі районного будинку дитячої та юнацької  творчості відбувся фінал конкурсу «Лідер року»  серед президентів   учнівського врядування, голів шкільних об’єднань, учнів 8-11 класів   загальноосвітніх навчальних закладів  Лозівського району.

Підсумки  конкурсу за результатами всіх етапів підведено  на конференції Лозівської районної асоціації старшокласників «Стожари». Переможці конкурсу  нагороджені Почесними грамотами управління освіти, молоді та спорту Лозівської  районної державної адміністрації та цінними подарунками.

Переглядів: 464 | Додав: Evgeniy | Дата: 18.04.2016

15  квітня 2016 р.  у  Смирнівському НВК Лозівської районної ради Харківської області відбувся показовий День цивільного захисту на тему «Попередження соціально-небезпечних явищ, викликаних тероризмом».
Основною метою заходу було  удосконалення теоретичних та практичних вмінь та навичок учнів та педагогів  під час дій в ситуаціях, викликаних терористичними діями.
Навчально-виховний комплекс   радо зустрічав гостей – працівників відділу цивільного захисту Лозівського району, керівників закладів освіти району, представників управління освіти, молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації, представників навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД в  Харківській  області.

Заняття розпочалося  з проведення урочистої тематичної лінійки. Школярами було підготовлено випуски тематичних стінгазет, виставки малюнків на тему «Надзвичайні ситуації очима дітей» « Тероризм - прояв зла і насильства »  «Заперечуємо тероризм».

Гості побували на відкритих тематичних виховних заходах з цивільного захисту, які на високому науково-методичному рівні провели вчителі школи Міхеєва С.Л. («Бережи здоров`я і життя, сміливо йди у майбуття» для учнів 3-4 класів), Жданей О.В.  («SOS: психологічна допомога; поради, як вийти зі стану стресу» для учнів 10-11 класу), Колубатко Л.В. («Тероризм: попередити, запобігти, зупинити!»  для учнів 8-9 класів).

Директор Смирнівського НВК  Жданей Ольга Володимирівна  провела  об’єктове тренування з  евакуації школярів, персоналу&n ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: Evgeniy | Дата: 18.04.2016

13 квітня 2016 року у спортивній залі Краснопавлівського багатопрофільного ліцею пройшов фінал Першості з волейболу серед дівчат загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району.

Участь у ньому взяли команди, Краснопавлівського БПЛ, Орільського НВК, Полтавського  НВК, Новоіванівської ЗОШ І-ІІІ ст., які за результатами відбіркового зонального етапу зайняли 1-2 місця у своїх підгрупах.

Фінальний етап пройшов у гострій, безкомпромісній боротьбі, за підсумками якого І місце виборола команда Краснопавлівського БПЛ, ІІ місце посіла команда Орільського НВК, ІІІ місце -  команда Полтавського  НВК.

Команди, а також кращі гравці  були нагороджені кубками,медалями та дипломами від управління освіти, молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації.

Переглядів: 431 | Додав: Evgeniy | Дата: 15.04.2016

15 квітня 2016 року на базі Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся практичний семінар для вчителів математики. Були присутні 18 вчителів Лозівського району.

Харибін К.А., вчитель математики Надеждівського НВК, Понкратенко О.В., вчитель математики Полтавського НВК та Тихенко Л.Є., керівник РМО, вчитель математики Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели практичне заняття для своїх колег, де розглянули питання ДПА та ЗНО 2016 року, а також представили розв'язки найскладніших задач із запропонованих у ЗНО.

Переглядів: 414 | Додав: Fresh | Дата: 15.04.2016

01 – 03 квітня 2016 року у Харкові відбувся фінал найбільших у Європі дитячих змагань з міні-футболу «Турнір тисячі команд».

Змагання проводяться за ініціативою народного депутата України Олександра Фельдмана з 2001 року. Це перший в Україні масштабний проект, спрямований на відродження  массового дитячо-юнацького спорту. За час проведення турніру в ньому взяли участь близько 1 млн. школярів. Змагання дали старт довгостроковій  благодійній програмі  «Забери дітей з вулиці»  МБФ  «Фонд Олександра  Фельдмана».

У СК «Каразінський» за перемогу змагалися 17 команд хлопчиків та дівчаток у віці  10-12  років.  

Лозівський район представляла команда Орільського навчально- виховного комплексу під керівництвом учителя фізичної культури Олександра Маркова,вихованці якого займаються у відділенні футболу Лозівської районної ДЮСШ «Спартанець».
У напруженій і чесній  боротьбі перемогу в турнірі здобула команда з Куп'янська (серед хлопчиків) та  з Краснограда (серед дівчат).

Друге  місце вибороли хлопці з  Краснограда і дівчатка з Борівського району. Третє місце посіла  команда хлопчиків з Лозівського та  дівчаток  з Шевченківського району.

Переможці «Турніру тисячі команд» 2016, окрім традиційних  кубків, медалей, дипломів і  призів отримали від організаторів ще один подарунок від  Міжнародного  благодійного  фонду  «Фонд Олександра Фельдмана»:  під час літніх канікул пер ... Читати далі »

Переглядів: 442 | Додав: Evgeniy | Дата: 08.04.2016

05 квітня 2016 року в залі засідань  управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації  проведено  засідання атестаційної комісії ІІ рівня.

На засідання атестаційної комісії були представлені педагогічні працівники від 19 навчальних закладів Лозівського району.

За результатами засідання атестаційної комісії атестовано 39 педагогічних працівників.

Переглядів: 432 | Додав: Fresh | Дата: 05.04.2016

У Лозівській загальноосвітній школі № 11 пройшли регіональні змагання з пішохідного туризму. Лозівський район був представлений командами вихованців туристичного гуртка БДЮТ середньої та старшої вікових категорій, учнів Комсомольського НВК.

28 березня методисти та майстри спорту Харківської  обласної станції юних туристів навчали школярів з 8 районів основним технікам переправ, а 29 березня – оцінювали засвоєний дітьми матеріал.

Юні туристи Лозівського району склали конкуренцію 8 районам області. Наші учасники  здобули перемогу у  старшій віковій категорії серед 8 районів області.

Керівнику гуртка Терещенко Олексію Миколайовичу запропоновано підготувати кращих представників команди для участі у змаганнях Всеукраїнського рівня.

Переглядів: 416 | Додав: Evgeniy | Дата: 05.04.2016

З 27 березня по 3 квітня 2016 року у Харкові пройшов XV Відкритий фестиваль-конкурс традиційної народної культури «Кроковеє коло».

Краснопавлівські майстри знову серед переможців. Вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості вкотре підкорили харківське журі.

 Лозівський район представляли у номінації -„Традиційні художні ремесла” (вишивка) Власенко Олена та Веселкова Дарина, керівник гуртка – Петрашенко Н.В. Учасники привезли із собою готові експонати та виконували одну роботу на місці. 164 школяра з Харкова та області змагалися в 11 номінаціях, Власенко Олена стала  кращою у своїй номінації  серед учасників з 5 районів Харківської області.

Вона була відзначена Дипломом 2 ступеню і книгою про українську вишивку.

Переглядів: 500 | Додав: Evgeniy | Дата: 05.04.2016