Головна » 2015 » Квітень » 30 » Високе визнання
08:22
Високе визнання

Конкурси, турніри, олімпіади… Чергова сходинка до самовдосконалення та творчої самореалізації. Вагома зернина у щедрому колосі цьогорічного ужинку активної, ініціативної, обдарованої молоді Лозівщини.

Нещодавно було підведено підсумки 4-го етапу ХІV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. У номінації «Література» переможцем стала Жмур Діана Тарасівна, учениця 10 класу Надеждівського навчально-виховного комплексу Лозівської районної ради Харківської області (учитель Харибіна Наталія Миколаївна).

Конкурс учнівської творчості проводиться на виконання Указу Президента України від 22 березня 2002 року № 284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості»  на підтримку ініціативи Міністерства освіти і науки України, Державного комітету України у справах сім’ї та молоді під гаслом «Ми є! Були! І будем ми! Й Вітчизна наша з нами!» та присвячується Шевченківським дням. Метою конкурсу є популяризація творчої спадщини Т.Г.Шевченка, утвердження в Україні його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства, активізації виховної та патріотичної роботи серед учнівської молоді, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу України, державної підтримки  талановитої молоді та творчої праці вчителів, викладачів і керівників студій.

На суддівський загал Діана Жмур представила драматичний панегірик «Чому квіти мають очі, або Душа мого народу на крилосі». Про що писала  юна, незалежна у поглядах? Про те, що було, є й буде з нами, українцями. Учениця виклала власний погляд на проблему єдності національного духу на сучасному етапі розвитку нашої держави. До речі, минулого року Діана теж стала переможцем 4-го етапу цього ж конкурсу із роботою «Крилята для Янголяти… (п’єса-преамбула)».

Переглядів: 489 | Додав: Fresh