Головна » 2015 » Грудень » 4 » Відкриття меморіальної дошки Савченку Василю в Орільському НВК
15:19
Відкриття меморіальної дошки Савченку Василю в Орільському НВК

4 грудня в  Орільському навчально –виховному комплексі Лозівської районної ради  відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Василю Савченку – випускнику даної школи,  герою, рядовому міліції , який загинув під час бойових дій в зоні АТО, захищаючи цілісність і недоторканість нашої держави.  

На урочистостях, окрім учнів та працівників закладу, були присутні голова Лозівської  районної державної адміністрації С.Г. Красноперов, голова Лозівської  районної ради В.М. Лаптєв,  голова Орільської селищної ради І.О. Крикун, представники районної державної адміністрації, військового комісаріату, військові побратими, рідні, друзі Василя.

Сьогодні ідуть з життя найкращі, навіки перестають битися їхні молоді серця. Ми не маємо права забути бодай одне ім’я тих, хто віддав своє життя за нас, за наше майбутнє.

Слова поваги, гордості за своїх земляків до оточуючих звучали від голови Лозівської районної державної адміністрації Сергія Георгійовича Красноперова: «Найменше, чим нація може віддячити своїм героям – зробити так, аби їхні світлі імена не пішли у забуття, а слугували наочним прикладом для прийдешніх поколінь. Україна повсюди й повсякчас вшановує своїх Героїв. І сьогодні ми складаємо шану  одному з наших земляків, який загинув на Донецькій землі і не повернувся додому, учня Орільської школи  Василя Савченка. Це обов'язок і влади, і всього суспільства пам'ятати про цих людей, віддавати данину їх подвигу. Бо саме вони поклали своє життя за гідність, за демократію, за наші з вами права»

Також зі словами невичерпного смутку, але з впевненістю про світле майбутнє виступили голова  Лозівської районної ради Лаптєв Володимир Миколайович.

Особливо пронизливо прозвучали слова подяки матері Василя Олени Миколаївни Савченко, адже ніхто краще за неї не знав сина-героя.

Трагедія родини Савченко – це трагедія нашого селища, держави.  Саме тому однокласники, найкращі  друзі Василя Боярський О., Кирпа В., Мураш  О. стали ініціаторами виготовлення пам’ятної дошки.

Відкрили меморіальну дошку голова Лозівської районної державної адміністрації, голова районної ради та селищний голова.  

Після хвилини мовчання, якою вшанували героя, до меморіальної дошки поклали квіти і запалили свічку пам’яті .

Слова патріотичної пісні, з вуст директора БК «Оріль» Гладун Т.В.  та душевні вислови учнів навчального закладу, переконали присутніх, що  допоки ми живі - житиме пам’ять про наших героїв.

Василь Савченко  з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному з них, що він поклав життя, аби всі жили в мирній квітучій Україні.

Переглядів: 447 | Додав: Fresh