Головна » 2015 » Вересень » 28 » ГЕРОЇ НАШОГО ЧАСУ
15:10
ГЕРОЇ НАШОГО ЧАСУ

Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на Сході країни, на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. А ми кожного ранку прокидаємось з надією, що сьогодні все буде добре. Ми мріємо про те, щоб нарешті, стало спокійно і тихо, там де у кіптяві і сажі, виборюється праве на наше мирне і спокійне життя. Але, на жаль, із засобів масової інформації ми чуємо про нові постріли градів, знову втрачаємо молоді життя. Та все ж живемо з вірою в те, що відстоїмо незалежність і цілісність нашої держави.

З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників 24 вересня 2015 року у Царедарівському НВК відбулася зустріч зі свідками тих подій, волонтерами, учасниками антитерористичної операції на сході України. До нашого навчального закладу завітали: Леонід Камінський (22 батальйон), Олександр Селюков, Юрій Кожухарьов (батальйон «Айдар»), Денис Строганов, Дмитрій Гутаров (92 ОМБР), Антон Фомін (лейтенант Прикордонної служби), Сергій Мартиненко (начальник штабу Самооборони м. Лозова), Віталій Фатуєв, Анатолій Приходько (учасники Самооборони Лозової), Вікторія Тимець та Тамара Денисенко («Громадська Організація Жіночий Легіон Лозівщини»).

Ті, кого можна, з впевненістю назвати – Герої нашого часу, розповіли школярам про нелегкі бойові будні, умови життя, показали засоби особистого захисту, свої військові обладунки, а також дали можливість всім бажаючим відчути їх вагу на собі. Їхні емоційні виступи, про бої з сепаратистами, про життя між боями, настрій військових та добровольців, були наскрізь пронизані любов’ю до України, прагненням українських військових захищати кожну горстку рідної землі. До того ж, від штабу Самооборони Лозової бібліотека нашого НВК отримала цінний книжковий подарунок «Україна. Історія з грифом «Секретно».

В свою чергу учні НВК привітали дорогих гостей, літературно-музично композицією «Нельзя запретить жить. Не можна заборонити мріяти», організували волонтерську виставку-допомога «Дари осені героям-захисникам» для передачі нашим воїнам у зону проведення антитерористичної операції.

Завдяки цій зустрічі, кожен хто знаходився тоді в актовій залі, ще більше усвідомив, що означають такі звичайні слова, як незалежний, вільний. Усвідомив, як це бути справжнім патріотом, яке велике значення мають слова нашого гімну, який рідний і дорогий нам синьо-жовтий стяг. Такі зустрічі залишають у молодих душах віру у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожим на тих, хто зараз захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави.

А нашим гостям, хочеться висловити неоціненні слова подяки та вдячності за вільне небо, мирне завтра та новий день. Діти, довго не хотіли відпускати своїх героїв, розмовляли, фотографувалися, розглядували екіпіровку. Тому, ми не прощаємось, а говоримо: «До нових зустрічей!» і з нетерпінням чекаємо Вас у гості.

Слава Україні! Героям слава! 

Переглядів: 547 | Додав: Fresh