Головна » 2014 » Грудень » 9 » заняття з елементами тренінгу для учнів 10-11 класів
15:27
заняття з елементами тренінгу для учнів 10-11 класів

   08.12.2014 на базі Орільської ЗОШ І-ІІІ ст, психологічною службою Управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації було проведено заняття з елементами тренінгу для учнів 10-11 класів  « Насилля та торгівля людьми – сучасна проблема життя. Як не потрапити на гачок».                                             

Заняття було проведено в рамках виконання наказу Міністерства України «Про організацію профілактичної роботи щодо запобігання торгівлі, експлуатації та жорстокого поводження з дітьми» та   з метою профілактики та запобігання проявів насилля та торгівлі людьми в сучасних життєвих ситуаціях.

  • Мета заняття:                                                                                                                           - формувати серед підлітків  відповідального ставлення до власних вчинків, вміння оцінювати ситуації ризику, приймати конструктивне рішення та протистояти соціальному тиску;  дбання про власну безпеку заздалегідь, знання про свої права під час навчання, роботи, подорожі за кордоном;         

      У структурі заняття  були виконані вправи: «Безпечне працевлаштування за кордоном», «Якщо ти став жертвою насилля…» та т.п.,  які допоможуть підліткам сформувати, зрозуміти і оцінити переваги та недоліки роботи за кордоном. Учні усвідомили ризик нелегальної роботи за кордоном та ознайомились із необхідними правовими документами, що дадуть змогу запобігти випадкам шахрайства зі сторони посередників.

Під час рольових ігор розглядали приклади реальних ситуацій, пов‘язаних із реаліями  життя,  формували вміння оцінювати ситуації ризику, приймати конструктивні рішення щодо гарантії безпечних поїздок за кордон та виходу із скрутної ситуації. 

 Учасники розібрали причини, за яких люди вимушені  звернутися по допомогу  в скрутній ситуації,  наслідки таких випадків.

В кінці заняття кожен учень зробив власні висновки щодо того, яку життєву позицію потрібно обрати, аби не потрапити на гачок.

                                                                                                                                               

 

Переглядів: 612 | Додав: Fresh