Головна » 2017 » Листопад » 21 » Тренінг "Інклюзивний простір. Практичні кроки."
16:26
Тренінг "Інклюзивний простір. Практичні кроки."

14-15 листопада 2017 року на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбувся дводенний обласний спеціалізований тренінг для працівників освітньої сфери регіону за темою «Інклюзивний простір. Практичні кроки», який проходив у межах соціальної програми Марини Порошенко, за підтримки Благодійного Фонду Порошенка.

Метою заходу було визначено підвищення компетентності педагогічних працівників із питань якісного здійснення інклюзивного навчання й супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладів загальної середньої освіти.

Учасників спеціалізованого тренінгу привітали Каменщук Т.Б., представник Благодійного Фонду Порошенка, Ігнатьєв В.В., заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації – начальник управління освіти і науки, Покроєва Л.Д., ректор КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».

Учасники тренінгу ознайомилися з нормативно-правовим забезпеченням, що регламентує здійснення інклюзивної освіти у 2017/2018 навчальному році; організацією оцінки розвитку дитини, психолого-педагогічними характеристиками дітей з особливими освітніми потребами та педагогічними технологіями інклюзивної освіти. 

Учасники також набули навичок із розробки індивідуальної програми розвитку дітей з особливими освітніми потребами, отримали методичні рекомендації щодо створення шкільної команди супроводу особливої дитини, адаптації та модифікації навчальних програм, індивідуалізації навчання в умовах інклюзивного навчального простору ЗНЗ.

Від Лозівського району було делеговано 5 представників ( завідувач НМЦПС управління освіти, молоді та спорту (Суховій С.П.), заступник директора з навчально-виховної роботи Орільської ЗОШ І-ІІІ ст. (Запрій Н.М.), практичні психологи Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Краснопавлівського ДНЗ (Чакубаш В.В., Стракуля В.К.), корекційний педагог (Дмитрусенко Н.В.), асистент вчителя Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ст. (Лазаренко С.М.) Всі учасники отримали сертифікати та методичні посібники «Інклюзивний простір. Практичні кроки.»

Переглядів: 7067 | Додав: Fresh