Головна » 2015 » Вересень » 29 » Спортивно – масові заходи «Здорова молодь – здорова нація» з нагоди Всесвітнього Дня туризму
08:06
Спортивно – масові заходи «Здорова молодь – здорова нація» з нагоди Всесвітнього Дня туризму

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітній День туризму  широко було відзначено спортивно –масовими заходами  під гаслом «Здорова молодь – здорова нація» серед туристичних команд ЗНЗ  у  Лозівському районі.

27  вересня на стадіоні ДОЗ «Зміна» села Катеринівки відбулися  спортивно- масові заходи  із спортивного туризму та краєзнавства

 У змаганнях взяли участь 12 команд з 12 шкіл району середньої та старшої вікових груп. Захід було розпочато урочистою лінійкою. Зі словами  привітання і побажанням перемоги звернувся до присутніх  начальник управління освіти молоді та спорту В.М. Музика. Він наголосив, що окрім цікавого спілкування з ровесниками, на учнів чекає низка різноманітних змагань.

Командири загонів отримали маршрутні листи…і розпочалося найцікавіше!

12 перепон чекали на них на шляху до перемоги. Юні туристи ставили намети, в’язали вузли, долали смугу перешкод, розпалювали вогнище, писали топографічний диктант тощо. На кожному етапі проходження маршруту  учасникам  допомагали справжні фахівці, які не тільки слідкували за правильністю виконання випробувань і виставляли оцінювальні бали, а й демонстрували справжні майстер – класи. Це вчителі фізичної культури ЗНЗ району, методисти управління освіти, молоді та спорту, спеціалісти будинку дитячої та юнацької творчості, тренери дитячої юнацької спортивної школи «Спартанець».

Але найцікавішим був, звичайно, туристичний привал, де команди виконували бардівські пісні і вітання друзям- туристам. А коли наші туристи зголодніли, на них очікувала смачна польова каша з тушонкою, що зварили кашовари прямо на вогнищі.

Головний приз у  нелегкій боротьбі виборола команда Орільської ЗОШ (керівник Бугаєнко Д.В. ), 2 місце посіла команда Яковлівської ЗОШ (керівник Халепа О.В. ), ІІІ місце здобули учні Царедарівського НВК (керівник Вахрушин В.Ю.).

Команди- переможці були нагороджені кубком та цінними подарунками.

Команди-учасники отримали Грамоти від управління освіти, молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації.

Організаторами  заходу виступили управління освіти, молоді та спорту, будинок дитячої та юнацької творчості, ДЮСШ «Спартанець».

Переглядів: 525 | Додав: Fresh