Головна » 2015 » Лютий » 26 » Районний семінар-практикум для вчителів фізики та астономії
11:51
Районний семінар-практикум для вчителів фізики та астономії

26 лютого 2015 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації відбувся семінар-практикум для вчителів фізики та астрономії Лозівського району на тему «Проектування сучасного уроку фізики на основі компетентнісно-діяльнісного підходу». У семінарі взяли участь 18 вчителів фізики із навчальних закладів району.

Метою семінару було  підвищення рівня професійної компетентності вчителів у питаннях організації освітнього процесу в умовах запровадження Нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти на основі компетентнісно-діяльнісного підходу, організація обміну досвідом роботи вчителів з проблеми семінару.

В рамках семінару були розглянуті питання щодо реалізації технології діяльнісного методу в навчанні, конструювання та аналізу уроку з позиції компетентнісно-діяльнісного підходу. Запропонований метеріал покликаний надати допомогу вчителям фізики в переосмисленні ролі вчителя при проведенні сучасного навчального заняття.

Розробки своїх уроків та майстер-класи представили два учителя району – Селіванова Л.О., учитель фізики Царедарівського НВК та Харибін К.А., учитель Надеждівського НВК.

Далі був проведений аналіз участі та результативності учнів загальноосвітніх закладів у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад, у ІІ(обласному) етапі Конкурсу МАН та у Всеукраїнських конкурсах – Майор-Некрасова І.В., завідувач НМЦ КТО, Пшенична Я.В., керівник РМО вчителів фізики та астрономії, Харибін К.А., вчитель фізики Надеждівського НВК та керівник переможця ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту МАН (поділився досвідом).

Також була акцентована увага на підготовці  учнів старших класів до успішного складання ДПА  та ЗНО. Надані всі нормативні документи по ДПА 2015 та методичні рекомендації щодо підготовки та проведення цих заходів у ЗНЗ району.

Переглядів: 534 | Додав: Fresh