Головна » 2014 » Листопад » 27 » Ім’я Шевченка в серці несемо
14:44
Ім’я Шевченка в серці несемо

Мої думки, мої бажання

Служить, боротись і страждати

За Україну, братання,

За мир, за право просто жити.

Так нам Шевченко заповів,

Так його слово закликало,

Щоб наш народ сьогодні цвів,

Щоб менше горя в краї стало.

І я сьогодні знов читаю

Натхненне слово Кобзаря,

В якому водя оживає,

В якому світиться зоря

Щасливої людської долі,

Свободи слова, боротьби,

Великого бажання волі

І правди щирої завжди.

 

З ім’ям Тараса Шевченка знайомий кожен з дитинства. Рік 2014 знаменний тим, що світ вшановує українського генія і пророка Тараса Шевченка. 200 років минуло з тих пір, як українська мати подарувала світові великого поета.

У Комсомольському НВК щомісячно проводилися заходи, присвячені цій даті. Учні читали поезії Кобзаря, здійснювали заочні екскурсії на батьківщину поета, віртуальні подорожі шляхами великої долі Кобзаря, знайомилися з родоводом, друзями, художниками, акторами, яких знав Шевченко. Діти створили багато кросвордів, шарад, ребусів, взяли участь у конкурсі  ілюстрації до творів Шевченка.

Цікавими були спільно з учителями проведені свята: «Безсмертне слово Кобзаря», «Шляхами великої долі», «Шевченко іде по світу», конкурс на краще читання творів великого майстра слова. У цих святах взяли участь не лише школярі і вчителі, а й жителі села та працівники сільського клубу та сільської бібліотеки. А на розширеному засіданні шкільного методичного обєднання гуманітарного циклу учителі  доторкнулися до інтимних струн біографії поета, його долі художника, гравера, пригадали як висвітлено образ Шевченка у художній літературі, зокрема в творах «Тарасові шляхи» О.Іваненко, «В степу безкраїм за Уралом» З.Тулуб, поетичній добірці Дмитра Білоуса.

Кожен із нас у серці своїм несе імя Шевченка, слово Шевченка, думи Шевченка, який життям і творчістю своєю боровся за вільну Україну, її народ, викривав імперські наміри царської Росії, закликав не миритися з усякою кривдою в імя Людини,карався, мучився але ніколи не каявся і не цурався обраного шляху.

Ми всі вдячні Богу і Долі, що саме України є матірю великого поета, твори якого змушують схаменутися усім на цьому світі! Нам не потрібні ріки крові і горя народного! Нам потрібен мир і  злагода, благополуччя і любов!

Саме таким духом пройняті всі заходи на відзначення ювілею Тараса Шевченка у Комсомольськму НВК

Переглядів: 510 | Додав: Fresh