Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 39 40 »

12 грудня 2014 року в управлінні освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації відбувся семінар-нарада для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів за участю представника сектору кримінальної міліції у справах дітей Лозівського МВ ГУМВС України в Харківській області Д.В. Сисенка.

Темою засідання стало актуальне на сьогодні питання - формування здорового способу життя шляхом профілактики негативних явищ серед молоді. В ході проведення семінару вчителі отримали методичні поради щодо формування основних складових здоров’я школярів через впровадження превентивних програм, фізкультурно-оздоровчих заходів тощо. 

Переглядів: 457 | Додав: Fresh | Дата: 12.12.2014

  З метою попередження нещасних випадків під час опалювального сезону у 2014-2015 році 10 грудня 2014 року на  території Новоіванівської сільської ради відбувся рейд «Зима-2015» в якому взяли участь представники ГУ ДСНС України в Харківській області М.Ф. Мазурик, управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Туранська С.М. та служба у справах дітей райдержадміністрації Я.В. Кара.

   Під час рейду були відвідані багатодітні сім’ї, яким надавались поради та пам’ятки батькам і дітям щодо безпечного  користуванням пічним опаленням, газом та газовими приладами.

Переглядів: 442 | Додав: Fresh | Дата: 11.12.2014

     

 

В рамках Акції «16 днів проти насильства» у загальноосвітніх навчальних закладах району з 25 листопада по 10 грудня організовано проведення просвітницько-профілактичних заходів з протидії проявів насильства та жорстокого поводження серед дітей та над ними. Учні та вчителі досить активно включилися в роботу: обговорювали  проблему насильства та агресії у сім’ї та серед однолітків, демонстрували знання своїх прав, які захищає Конвенція ООН про права дитини.

          Корисними і пізнавальними були  заходи на теми : «Ні! Насильству в сім’ї», «Мої права», «Найголовніша цінність у житті – здоров’я» тощо, конкурс сімейного малюнку «Сім’я без насильства – щаслива сім’я».

          Відділом молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації були розроблені  та розповсюджені серед  закладів освіти інформаційні  буклети «Як протидіяти насильству» . 

         Підсумовуючи результати Акції , Ципченко О.П. –  заступник начальника управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації зазначила, що з року в рік збільшується кількість учасників Акції та інформативних заходів. Їх якісний показник свідчить про зростання обізнаності учнівської молоді з визначених питань та про невичерпний творчий потенціал закладів освіти Лозівського району.

Переглядів: 531 | Додав: Evgeniy | Дата: 10.12.2014

Немає меж досконалості... Знаходяться завжди нові способи розв'язання проблем, коли шукаєте, думаєте, прагнете. Такі думки переповнювали членів журі ІІ етапу І (районного) туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2015", які мали за честь бути присутніми 10 грудня 2014 року на майстер-класі учасників конкурсу.

Наснажені на активний педагогічний пошук, конкурсанти демонстрували уміння неординарно мислити, приймати сміливі педагогічні рішення, діяти динамічно й ціннісно зорієнтовано, орієнтуватися в інформаційних потоках. Учасники довели, що вони здатні жити і працювати в інноваційному режимі.

Журі достойно поцінувало участь педагогів у цьому турі.

Переглядів: 512 | Додав: Fresh | Дата: 10.12.2014

   08.12.2014 на базі Орільської ЗОШ І-ІІІ ст, психологічною службою Управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації було проведено заняття з елементами тренінгу для учнів 10-11 класів  « Насилля та торгівля людьми – сучасна проблема життя. Як не потрапити на гачок».                                             

Заняття було проведено в рамках виконання наказу Міністерства України «Про організацію профілактичної роботи щодо запобігання торгівлі, експлуатації та жорстокого поводження з дітьми» та   з метою профілактики та запобігання проявів насилля та торгівлі людьми в сучасних життєвих ситуаціях.

  • Мета заняття:                                                                                                                           - формувати серед підлітків  відповідального ставлення до власних вчинків, вміння оцінювати ситуації ризику, приймати конструктивне рішення та протистояти соціальному тиску;  дбання про власну безпеку заздалегідь, зн ... Читати далі »
Переглядів: 613 | Додав: Fresh | Дата: 09.12.2014

З 04 по 08 грудня тривав перший етап районного туру Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2015" за номінаціями "Українська мова та література", "Хімія".

Даний етап Конкурсу передбачав проведення конкурсного випробування "Інтернет-ресурс" та участь педагогів у тестуванні з фахової майстерності.

Всі учасники успішно виконали тестування з навчальних дисциплін та використання ІКТ і готуються до нових випробувань. Попереду у номінантів проведення майстер-класів та конкурсних уроків.

Бажаємо успіхів!

Переглядів: 443 | Додав: Fresh | Дата: 08.12.2014

З 08 по 13 грудня 2014 року у загальноосвітніх навчальних закладах Лозівського району розпочався Всеукраїнський тиждень права. Метою проведення тижня є сприяння виховання учнів у дусі рівноправності, поваги до людської гідності та Батьківщини, зв’язку між правами та обов’язками шляхом формування знань, розвитку в учнів правової і громадянської компетентності, цінностей, умінь та навичок, досвіду захисту власної позиції.

8 грудня 2014 року в навчальних закладах був проведений Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

У зв’язку з цим тема уроку була єдиною для учнів 1-11 класів («Права людини»). Під час проведення уроків використовувались різні форми діяльності:

  • у 1-4 класах – уроки-подорожі, уроки-казки;
  • у 5-8 класах – уроки-конкурси, уроки-екскурсії;
  • у 9-11 класах – уроки-диспути, уроки-конференції.

Протягом Тижня також будуть проведені бесіди «Я – громадянин і патріот держави», брейн-ринги «Зміни у законодавстві України», презентації «Я – кандидат у президенти», виставки творчих робіт «Закон і молодь», анкетування «Я хочу знати».

Переглядів: 451 | Додав: Fresh | Дата: 08.12.2014

7 грудня 2014 року пройшов ІІ (районний) етап олімпіади з економіки. В олімпіаді взяли участь 34 учні 9-11 класів з 18 навчальних закладів Лозівського району.

Олімпіадні завдання охоплювали матеріал, вивчений учнями за попередні роки, та з тем, які повинні бути опановані до терміну проведення олімпіади. Також під час розроблення завдань враховано вимоги, які висуваються до учнівських робіт на ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки.

Зміст завдань умовно поділявся на 3 блоки:

- загальні поняття;

- мікроекономіка;

-макроекономіка.

Запропоновані завдання мали на меті перевірку рівняекономічного мислення учнів, їх світогляду та вмінь користуватися набутими знаннями для вирішення типових життєвих ситуацій.

Переглядів: 497 | Додав: Fresh | Дата: 08.12.2014

6 грудня 2014 року відбувся ІІ (районний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії. В інтелектуальних змаганнях взяли участь 3 учня 7 класу, 14 учнів 8 класу, 16 учнів 9 класу, 10 учнів 10 класу, 11 учнів 11 класу.

Олімпіада проводилась у два тури: теоретичному та практичному.

Комплект олімпіадних завдань охоплював вивчений учнями матеріал за попередні роки навчання та з тем, які учні повинні були опанувати до терміу проведення оліміпади.

У ході виконання завдань учні продемонстрували знання теоретичного матеріалу, а також уміння аналізувати, порівнювати, застосовувати хімічні закони на практиці.

На фото - виконання експериментального туру учасниками олімпіади.

Переглядів: 509 | Додав: Fresh | Дата: 08.12.2014

   28 листопада 2014 року в районному Будинку дитячої та юнацької творчості в рамках проведення І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України проведено контрольні роботи з базових дисциплін у відповідності до обраних секцій і наукових відділень:

  • літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства - 4 учні;
  • Філософії та суспільствознавства, історії, наук про землю - 9 учнів;
  • комп'ютерних наук, фізики та астрономії - 4 учні;
  • хімії та біології, екології та аграрних наук - 8учнів;

Наступним кроком, для учасників Конкурсу стане захист науково-дослідницьких робіт.

Переглядів: 501 | Додав: Fresh | Дата: 28.11.2014