Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 39 40 »

Нещодавно вийшов із друку методичний посібник КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти" для педагогічних працівників навчальних закладів, методичних служб, усім, хто причетний до виховання громадянина "Національно-патріотичне виховання школярів".

Даний посібник – це  результат плідної праці педагогічних працівників 13 районів області, серед яких і Лозівський район.

Авторські розробки уроків мужності вчителів Крайника С.Л. (Катеринівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) з теми «Моя славна й доблесна Вітчизна» для 7 класів, Мікушиної О.П. (Артільський НВК) з теми «За рідний край життя віддай» для 6-7 класів та Халепи О.В. (Яковлівський НВК) з теми «Волонтери: хто як не ми?» для 8-11 класів, спрямовані на формування у школярів ціннісного ставлення до суспільства й держави, національної ідентичності, готовності відстоювати незалежність і цілісність України.

Переглядів: 453 | Додав: Fresh | Дата: 02.02.2015

   30 січня 2015 року у залі засідань управління освіти, молоді та спорту відбулося засідання РМО шкільних бібліотекарів. Форма проведення його осучаснена: теоретико-практичний максимум.

   Бібліотекарі висловили свої думки щодо ролі книги, особливо україномовної, у формуванні національно орієнтованої, життєво компетентної особистості через емоційне та інтелектуальне осягнення художнього слова.

   Учасники зібрання упевнилися: бібіліотечна практика є різноманітною та дієвою.  

Переглядів: 455 | Додав: Fresh | Дата: 30.01.2015

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

28 січня 2015 року на базі  Катеринівської ЗОШ І – ІІІ ступенів пройшов фінал районних змагань малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»  серед юнаків та дівчат 7-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району .Змагання   відбулись за сприяння відділу молоді та спорту, управління освіти, молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації згідно  плану спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів серез ЗНЗ району на 2014-2015 н.р.

   Учні змагалися в комплексній естафеті, яка включала  наступні види :

  • Баскетбольна естафета,
  • Човниковий біг,
  • Командні стрибки у довжину з місця,
  • Комбінована естафета.

За показаними результатами  місця розподілились таким чином:

 І місце – Орільська ЗОШ І – ІІІ ступенів

               (учитель фізичної культури – Кутя Ю. М.)

ІІ місце – Катеринівська ЗОШ І – ІІІ ступенів,

               (учитель фізичної культури – Цяцька І.О.)

ІІІ місце – Смирнівський НВК

               (учитель фізичної культури – Багдасарян К.Х.)

  Вітаємо переможці ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Додав: Evgeniy | Дата: 29.01.2015

У січні 2015 р. в м. Києві в Національному педагогічному університеті ім. М.П.Драгоманова відбувся авторський 5-денний семінар «Гуманно-особистісний підхід до дітей в освітньому процесі» академіка  Російської академії освіти, професора, доктора психологічних наук, іноземного члена Національної Академії Педагогічних Наук України, Почесного президента Міжнародного Центру Гуманної Педагогіки Шалви Олександровича Амонашвілі на якому навчалися і вчителі початкових класів Садовської ЗОШ Скрипка Тетяна Володимирівна та Кучик Олена Анатоліївна

5-денний авторський семінар Ш.О.Амонашвілі став унікальною можливістю поглиблено познайомитись з гуманною педагогікою з перших вуст. Видатний педагог-новатор у віртуозній, захоплюючій формі поділився своїми знаннями, досвідом, неповторною енергетикою глибокої любові до дітей. Під час семінару Шалва Олександрович провів майстер-класи у вигляді відкритих уроків з київськими учнями.

Нові ідеї, натхнення до роботи, бажання якнайшвидше побачитись зі своїми учнями – перші, безпосередні враження, якими поділилися наші вчителі. Вони також продемонстрували Іменні Сертифікати за підписом Ш.О.Амонашвілі, які вони отримали після семінару.

Переглядів: 471 | Додав: Fresh | Дата: 26.01.2015

23 січня 2015 року у залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації відбулося засідання колегії управління освіти, молоді та спорту за участю заступника голови райдержадміністрації Дмитрусенка В.С.

На засіданні колегії розглядалися актуальні питання, що стосуються освіти Лозівського району:

1. Про виконання рішень колегій управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації за 2014 рік.

2. Про актуальні питання функціонування освітньої галузі Лозівського району у 2015 році:

2.1. Про роботу навчальних закладів району щодо забезпечення якості та результативності навчально-виховного процесу у 2014 році.

2.2. Про дотриманння матеріально-технічної нормативності щодо забезпечення належних умов перебування учнів і вихованців у навчальних закладах району.

Переглядів: 497 | Додав: Fresh | Дата: 23.01.2015

21.01.2015 у Катеринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання РМО вчителів української мови та літератури.

Педагоги окреслили проблеми сучасного уроку української літератури у 6 класі, його перспективи, визначили шляхи й засоби підвищення якості літературної освіти школярів в умовах упровадження  Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти, наголосивши на необхідності конструювання нових форм учительської та учнівської взаємодії, створенні учнями на уроках власного навчального продукту, використанні узагальнених способів діяльності.

Жвавий інтерес викликав практично-моделюючий блок, бо словесники презентували різноманітні форми фіксації роботи з текстом, способи введення в структуру уроків конструктивних та творчих вправ, які сприяють створенню учнями власних навчальних продуктів.

Учителі української мови та літератури отримали перший досвід упровадження у навчальний процес інноваційних за формою та національних за змістом підручників з української літератури для 6 класу.

Переглядів: 488 | Додав: Fresh | Дата: 21.01.2015

Традиційно представники освітянської професії Лозівщини беруть участь в обласній виставці-презентації педагогічних ідей та технологій.

В цьому році XXII виставка-презентація проходе під гаслом: «Формування національної та громадянської свідомості особистості в умовах поліетнічного освітнього середовища». На виставці було представлено розмаїття педагогічних знахідок наших вчителів та вихователів. 33 експоната, які поділили І місце в районній виставці візьмуть участь в обласному етапі.

Тож вітаємо наших переможців та зичимо творчих успіхів на благо розквіту освіти району.

Переглядів: 493 | Додав: Fresh | Дата: 20.01.2015

17 січня 2015 року у смт. Близнюки відбувся розіграш Кубку В.О. Ігнатенка з волейболу серед дівчат 2002-2003 р.н. У змаганнях взяли участь шість команд. Вихованки Краснопавлівського осередку ДЮСШ «Спартанець»  посіли трете місце. Команду підготували тренери-викладачі Вісковатов Г.І. та Бичков П.І. 

Переглядів: 467 | Додав: Evgeniy | Дата: 19.01.2015

16 - 17 січня у Харківському Палаці спорту «Локомотив» відбувся V Всеукраїнський відкритий турнір з вільної боротьби пам’яті Заслуженого тренера України Леоніда Дуная. Участь у змаганнях взяли близько 250 спортсменів 1998-2000 років народження з 18 областей України, а також гості з Молдови та Азербайджану. Серед учасників були чемпіони України, а також призери чемпіонатів Європи, світу і юнацьких Олімпійських ігор.

            Вихованка Лозівської районної ДЮСШ «Спартанець» тренера-викладача Іліметова А.Р. – Малявка Христина у ваговій категорії 60 кг. посіла друге місце. Цей турнір став першим етапом для юних спортсменів у підготовці до майбутніх чемпіонатів України, Європи та світу у цій віковій групі.

Переглядів: 470 | Додав: Evgeniy | Дата: 19.01.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З метою формування здорового способу життя 23 грудня 2014 року  управлінням освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації було  організовано виїзне засідання районної асоціації старшокласників «Стожари» на «День здоров’я» ,який пройшов у розважальному комплексі «Шато-Ледо» міста Харкова.

Нестандартна форма засідання дозволила ще більше згуртувати колектив учнівських лідерів  і обговорити актуальні питання сьогодення ,які турбують молодь.

Юнаки та дівчата були дуже задоволені таким Новорічним подарунком.

Будемо сподіватися , що цей святковий настрій вони понесуть у свої школи і запалять яскраві вогники цікавих креативних ідей у своїх колективах  і в  асоціації лідерів учнівського врядування «Стожари».

Переглядів: 448 | Додав: Fresh | Дата: 26.12.2014