Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 28 29 30 31 32 ... 39 40 »

 

 

 

 

 

 

 

25 лютого 2015 року у залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації за сприяння представників Харківського центру молоді відбулася тренінгова програма «Активна молодь».

У програмі взяли участь 42  лідера  учнівського самоврядування закладів освіти району.

Тренінгову програму проводили Бережна Світлана Олександрівна - тренер «Агенції ділових комунікацій» та Раковська Неля Федорівна спеціаліст КЦ «Харківський обласний центр молоді».

 Актуальна інформація про те, як працювати в команді, якості, роль і функції лідера, як правильно ставити цілі і реалізовувати себе в суспільстві –  виявилася цікавою і потрібною для молоді .

   У ході ділової гри «Презентуй власний проект», було організовано роботу в мікрокомандах, де кожен зміг відчути себе капітаном.

Учнівська молодь з великою цікавістю пізнавала для себе нові обрії  життя  справжнього лідера, який не тільки здатен повести за собою інших,а й узяти на себе відповідальність за їх  вчинки.

Переглядів: 523 | Додав: Fresh | Дата: 25.02.2015

 

 

 

 

 

 

 

25 лютого у залі засідань управління освіти ,молоді та спорту відбувся практико-орієнтовний семінар для вчителів суспільно-гуманітарного спрямування. В ході проведення семінару були розглянуті питання:

Самоосвіта вчителя,як запорука компетентності та педагогічної творчості;

Аналіз участі та результативності учнів загальноосвітніх закладів у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад,у ІІ(обласному) етапі Конкурсу МАН,у Всеукраїнських конкурсах;

Організація  та проведення ДПА та ЗНО у 2015 році.

У семінарі взяли участь 19 вчителів навчальних закладів району.Почався захід з презентацїї досвіду роботи вчителя історії Краснопавлівського НВК Сачук а С.М.Також він провів майстер –клас з присутніми та продемонстрував свої досягнення на районному і обласному рівнях.

У другій частині семінару методист РМК Лібега Н.В. підвела підсумки  участі та результативності виступу учнівської команд з історії у ІІІ (обласному) етапі олімпіади та конкурсу –захисту МАН. Також була акцентована увага на підготовці  учнів старших класів до успішного складання ДПА  та ЗНО.Наприкінці семінару творчі педагоги запросили вчителів та їх учнів долучитися не тільки до участі в олімпіадах ,конкурсах МАН ,а й конференціях,засі ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: Fresh | Дата: 25.02.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 лютого 2015 року на базі  Лозівських міських курсів  навчально- методичного  центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області, відбувся семінар для керівників  закладів освіти Лозівського району  з теми «Заходи безпеки на можливі ризики виникнення надзвичайний ситуацій, терористичних актів, мінування, диверсій».

             В ході семінару були розглянуті питання:

  • Порядок дій в умовах надзвичайних ситуацій  і подій різного характеру, терористичних актів, диверсій, мінування, інших небезпек.
  • Правила поведінки та дії населення у разі знаходження вибухонебезпечних предметів, вибухових пристроїв.
  • Надання першої допомоги травмованим і потерпілим.
  • Проведення «Тижня безпеки дитини» та «Дня цивільного захисту та об’єктового тренування в навчальних закладах».

Обговорювані питання  є досить актуальними в наш час, особливо коли мова йде про дії, від яких залежить здоров’я та життя дітей.

Безумовно, головна і провідна роль у реалізації заходів цивільного захисту  належить  директору загальноосвітнього навчального закладу – керівнику цивільного захисту школи. Саме від його  вмінь швидко й чітко приймати рішення, віддавати накази та оперативно діяти залежить збереження життя  ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: Evgeniy | Дата: 23.02.2015

З 23 лютого 2015 року у навчальних закладах Лозівського району проводиться апробація тестових завдань у режимі on-line.

У цей день 90 учасників із 15 навчальних закладів апробували тестові завдання із української мови.

Перший досвід є!

Переглядів: 486 | Додав: Fresh | Дата: 23.02.2015

20 лютого 2015 року у приміщенні Лозівської гімназії відбулося тренінгові заняття «підготовка учнів 11 класів до державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури».

Працівники КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» ( Кротова І.В. – методист Центру методичної та аналітичної роботи, Клімова С.В. – методист Центру моніторингу якості освіти ) надали кваліфіковану науково-методичну й практичну допомогу вчителям української мови та літератури щодо підготовки учнів до написання власного висловлення, його структури, критеріїв оцінювання.

Словесникам запропонували створити власне висловлення на певну тему, виокремити допущені помилки в учнівських роботах.

І учасники занять, і тренери переконалися: така форма навчальної діяльності досить продуктивна.

Переглядів: 444 | Додав: Fresh | Дата: 23.02.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 22 лютого у спортивній залі ДЮСШ «Юність» м.Лозова за сприяння управління освіти, молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації та районної федерації футболу відбулися фінальні ігри розіграшу Першості Лозівського району з футзалу серед команд трудових колективів та сільських, селищних рад сезону 2015 року.

 Перемогу здобули футболісти «Явір-Клітки» м.Лозова, друге місце посіла команда «Артіль» с.Артільне, третє - команда «Водник» смт.Краснопавлівка.

Матчі завершилися з такими результатами:
"Водник" - "Артіль" 3:5, "Явір-Клітка" - "Агросвіт" 9:5
Матч за 3 місце - "Водник" - "Агросвіт" 3:3 (5:4 пен.)
Фінал - "Явір-Клітка" - "Артіль" 4:2.

 

Переглядів: 412 | Додав: Evgeniy | Дата: 23.02.2015

19 лютого 2015 року у залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації відбулась нарада керівників навчальних закладів Лозівського району, на яку були запрошені Дмитрусенко В.С., заступник голови райдержадміністрації, Безверхній В.М., начальник відділу цивільного захисту райдержадміністрації та керівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів району.

На нараді були розглянуті питання:

1. Про роботу навчальних закладів з питань профілактики захворювань учнів, попередження дитячого травматизму.

2. Про організацію роботи освітньої галузі Лозівського району з питань цивільного захисту, забезпечення готовності керівників навчальних закладів до дій при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру та в умовах можливих терористичних проявів.

3. Про відзначення річниці подій на Майдані під час революції гідності.

4. Про організацію військово-патріотичного виховання допризовної молоді в ЗНЗ району.

5. Про роботу навчальних закладів району з питань створення та ведення власних Інтернет-ресурсів ( сайтів, WEB-сторінок).

6. Про підсумки моніторингу досягнень випускників 11 класів, претендентів на нагородження медалями у 2015 році.

7. Про підсумки І та ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у 2014/2015 навчальному році.

Переглядів: 428 | Додав: Fresh | Дата: 19.02.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.02.2015 відділ молоді та спорту управління  освіти ,молоді та спорту  Лозівської  райдержадміністрації за сприяння   Харківського обласного  центру молоді на базі БК «Дніпро»  смт. Краснопавлівки презентував  тренінгово-ігрову програму для дітей молодшої вікової категорії «Ми-разом». Професор  ХНПУ ім. Г .С. Сковороди Шуть М.М.,справжній знавець  ігор на згуртування колективу, який проводив свої майстер-класи у 23 країнах світу, радо погодився розкрити секрети своєї  фахової майстерності  класоводам та педагогам-організаторам з виховної роботи шкіл Лозівського району.

Як зачаровані,слухали діти Миколу Миколайовича,наче за помахом чарівної палички перетворювались на чарівників, що несуть у світ добро і щастя, що дарують безмежну радість, що  створені з любові  і ніжності .

Дві години присутні насолоджувалися фаховою досконалістю майстра, а коли на сцені з’явилися співробітники ДПС  з короткою, але змістовною бесідою, до якої додали обіцянки познайомити всіх бажаючих зі справжньою міліцейською машиною, здивуванню маленьких слухачів не було меж.

Після виступу професор особисто зустрівся з організаторами з виховної роботи, де розповів більш докладно про методи  виховання дітей у сучасному сві ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: Evgeniy | Дата: 19.02.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 лютого 2015 року на базі Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ст.,Краснопавлівського ліцею та Орільського НВК пройшли ігри зонального  етапу Першості з баскетболу серед загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району.

За результатами ігор переможцями стали учні Комсомольського НВК, Садовської ЗОШ І-ІІІ ст.,Краснопавлівського ліцею, Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ст.,які візьмуть участь у фінальному етапі, що відбудеться 25 лютого 2015 року.

Переглядів: 439 | Додав: Evgeniy | Дата: 19.02.2015

Починаючи з 2008 року, українські словесники Лозівського району вітають своїх колег з перемогою на ІІ (обласному) турі всеукраїнського конкурсу  «Учитель року»: була і абсолютна перемога (2008 рік), і лауреатство (2010 рік).

Перемога цього року сподівана, адже район представляла Харибіна Н.М., учитель української мови та літератури Надеждівського НВК, учитель вищої кваліфікаційної категорії, має звання «учитель-методист». Людина надзвичайно ініціативна, перебуває у постійному фаховому русі, уміє по-сучасному презентувати себе і своїх учнів. Спрямовує навчання на формування у школярів інноваційного типу мислення та інноваційній дії.

Достойно виступила педагог в усіх етапах ІІ (обласного) туру всеукраїнського конкурсу  «Учитель року - 2015», а найвищі результати має у найзначиміших: контрольна робота,  створення сайту, урок, майстер-клас. Серед 25 учасників Наталія Миколаївна є третьою, набравши 411 балів.

Переконані, що ця перемога не є останньою у житті вчительки, адже педагог поважає свою професію і себе у ній, прагне бути прикладом і для учнів, і для колег.

Переглядів: 507 | Додав: Fresh | Дата: 02.02.2015