Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 39 40 »

   20 березня у залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської РДА відбувся семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи з теми "Оновлення системи методичної роботи в закладі - необхідна умова впровадження освітніх стандартів".

  Педагогам було презентовано інноваційні проекти, які активно впроваджуються в навчально-виховний процес навчальних закладів Лозівського району: НПП "Росток"; НПП "Інтелект України"; розвивальне навчання за системою Ельконіна-Давидова.

  Пріорітетним завданням данного семінару стало активізація бажання впроваджувати педагогічні проекти в навчальний процес своїх закладів з метою оновлення системи методичної роботи.

Переглядів: 436 | Додав: Fresh | Дата: 20.03.2015

19 березня 2015 року у залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації відбулась нарада керівників навчальних закладів Лозівського району.

На нараді були розглянуті питання:

1. Про роботу з питань охорони праці в закладах освіти району.

2. Про підсумки участі учнів району у ІІ етапі конкурсу- захисту науково-дослідницьких робіт МАН, ІІІ етапу оліпіад.

3. Про роботу навчальних закладів району з питань охоплення дітей дошкільною освітою.

4. Про підготовку до засідання атестаційної комісії ІІ рівня при управлінні світи, молоді та спорту Лзівської РДА.

5. Про підсумки реєстрації на пробне та сертифіковане ЗНО у 2015 році.

6. Про відбір макетів підручників для учнів 4, 7 класів.

7. Про хід виконання Районної програми "Шкільний автобус" на 2011-2015 роки, затвердженої рішеням ІІІ сесії VІ скликання від 24.12.2010 року.

... Читати далі »

Переглядів: 471 | Додав: Fresh | Дата: 19.03.2015

Традиційно навесні всіх талановитих дітей та представників молоді Лозівського району  збирає разом щорічний фестиваль юних виконавців «Весняні дзвіночки». Він особливий тим, що відкриває нові імена, дає можливість спілкування, можливість розкрити свій творчий потенціал і найголовніше – стати переможцем та отримати безкоштовну путівку в один із дитячих оздоровчих закладів України.

 Прийшли підтримати своїх дітей батьки, викладачі та друзі, вони зібралися уболівати за своїх артистів. І вони не підвели!Цікавий репертуар, артистизм, дзвінкі та ніжні голоси юних виконавців, феєрверк дитячих пісень створили приємну атмосферу музичної творчості. Багатьох учасників цього конкурсу можна вже зараз назвати майбутніми зірками естради.

Серед почесних гостей заходу були начальник відділу організації дозвілля та творчості молоді обласного центру молоді Андрій Олефір, провідні спеціалісти вокального та хореографічного жанру обласного організаційно-методичного центру культури та мистецтва.Аналізуючи виступи наших юних земляків, журі відзначило високий рівень їхньої підготовки, який з кожним роком удосконалюється.

Переглядів: 557 | Додав: Evgeniy | Дата: 19.03.2015

18 березня 2015 року на базі Краснопавлівського багатопрофільного ліцею пройшов фінал Першості з волейболу серед дівчат загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району. Участь у ньому взяли 4 команди,які за результатами відбіркового зонального туру зайняли 1-2 місця у своїх підгрупах.

Фінальний етап пройшов у гострій, безкомпромісній боротьбі, за підсумками якого І місце виборола команда Краснопавлівського ліцею, ІІ місце посіла команда Орільського НВК , ІІІ місце - команда Орільської ЗОШ І-ІІІ ст.

Команди, а також кращі гравці  були нагороджені грамотами, від управління освіти, молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації.

Переглядів: 446 | Додав: Evgeniy | Дата: 19.03.2015

17 березня 2015 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту відбулася методична сесія вчителів 4-х класів з теми: "Реалізація принципу наступності навчання української мови в початковій та основній школі. Модель випускника початкової школи у світлі компетентнісно-орієнтованого підходу".

Вчителі 4-х класів мали можливість з'ясувати проблеми, причини наступності, та отримали характеристику та окреслили шляхи подолання труднощів, які виникають під час переходу із початкової в основну школу.

Разом з тим педагоги дізналися про особливості проведення ДПА-2015 та отримали настанови щодо організації, проведення та аналізу.

Переглядів: 550 | Додав: Fresh | Дата: 17.03.2015

14 березня 2015 року  у спортивній залі Краснопавлівського багатопрофільного ліцею  за сприяння управління освіти, молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації  відбулися ігри  Першості Лозівського району з волейболу  серед команд трудових колективів та сільських, селищних рад сезону 2015 року.

Участь у змаганнях взяли 5 команд – с.Шатівки, с.Полтавського,смт.Орільки та дві команди з Краснопавлівки.

 Перемогу здобули волейболісти смт. Орільки, друге місце посіла команда смт.Краснопавлівки, третє - команда с.Полтавського.

Переглядів: 456 | Додав: Evgeniy | Дата: 16.03.2015

На виконання плану районних заходів на 2014/2015 навчальний  рік та з метою надання можливості найбільш обдарованої частині школярів Лозівського району реалізувати свій творчий  та інтелектуальний потенціал 13 березня проведено районний етап  гри «Що? Де? Коли?» серед учнівської молоді

Цьогорічними учасниками  гри стали:

- команда «Інтеграл» - Краснопавлівського БПЛ;

- команда «Екстрим» Краснопавлівського НВК;

- команда «Лідер» Орільської ЗОШ І-ІІІ ст;

- команда «IQ» Орільського НВК;

- команда «Альтаїр» Павлівської ЗОШ І-ІІІст;

- команда « Перемога» Перемозької ЗОШ І-ІІІ ст;

- команда «Максимум» Яковлівського НВК;

- команда «Аурум» Смирнівського НВК;

- команда «Ерудит»Комсомольського НВК;

- команда «Розумники та розумниці» Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ст.;

... Читати далі »

Переглядів: 486 | Додав: Fresh | Дата: 16.03.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 березня 2015 року у залі засідань управління освіти, молоді та спорту відбулася звітно-аналітична конференція "Обдарована молодь - успішна держава". В роботі конференції взяли участь учні-переможці ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів та переможці ІІ (обласного) Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН, їх наукові керівники, педагоги, учні-учасники інтелектуальних змагань різних рівнів. Робота пленарного засідання розпочалася з вітального слова начальника управління освіти, молоді та спорту Музики В.М., який окреслив основні завдання, визначив пріоритетні напрями роботи конференції. Завідувач районним методичним кабінетом Охрончук Н.М. озвучила статистичні дані кількості обдарованих і талановитих дітей в районі, результативність їх роботи. Зокрема, Наталія Миколаївна зазначила, що робота з виявлення та розвитку дитячих обдарувань - це своєрідні інвестиції в майбутнє нашого району, держави.

У роботі секції "Науково-дослідницька робота учнівської молоді" взяли участь учні та педагоги Краснопавлівського багатопрофільного ліцею, Надеждівського НВК, Катеринівської ЗОШ. Презентації, майстер-класи представили учні Смирнівського НВК, в якому, за результатами обласних олімпіад, найбільша кількість переможців.

За результатами роботи конференції планується видання збірника тез доповідей та підсумкової резолюції.

 

Переглядів: 484 | Додав: Fresh | Дата: 11.03.2015

Відділом молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації,  за рахунок коштів державного бюджету   8 березня 2015 року направлено на оздоровлення та відпочинок до Українського дитячого центру  «Молода гвардія» у місті Одеса трьох  дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Це учні  Бунаківського навчально-виховного комплексу  Іщенко Карина,  Браткова Анна та Ковбаса Галина, які виховуються в будинку сімейного типу.

В оздоровчий центр  ці дівчатка їдуть не вперше, і тому з задоволенням  скористалися нагодою відвідати табір.

       Кожна зміна має свій  тематичний характер. Друга буде проходити під назвою «Нове покоління». Підлітки будуть брати участь у тематичних і розважальних конкурсах, вікторинах, змаганнях, квестах, творчих майстернях, екскурсіях. Протягом зміни у дітей буде можливість обмінятись здобутими знаннями один з одним. Найдостойніші будуть нагороджені сертифікатами випускника «Школи молодої еліти»

     Діти, які відвідали  Український дитячий центр «Молода гвардія», завжди із теплотою та  задоволенням згадують про перебування  у цьому  казковому місці.

 

Переглядів: 655 | Додав: Evgeniy | Дата: 11.03.2015

26 лютого 2015 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації відбувся семінар-практикум для вчителів фізики та астрономії Лозівського району на тему «Проектування сучасного уроку фізики на основі компетентнісно-діяльнісного підходу». У семінарі взяли участь 18 вчителів фізики із навчальних закладів району.

Метою семінару було  підвищення рівня професійної компетентності вчителів у питаннях організації освітнього процесу в умовах запровадження Нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти на основі компетентнісно-діяльнісного підходу, організація обміну досвідом роботи вчителів з проблеми семінару.

В рамках семінару були розглянуті питання щодо реалізації технології діяльнісного методу в навчанні, конструювання та аналізу уроку з позиції компетентнісно-діяльнісного підходу. Запропонований метеріал покликаний надати допомогу вчителям фізики в переосмисленні ролі вчителя при проведенні сучасного навчального заняття.

Розробки своїх уроків та майстер-класи представили два учителя району – Селіванова Л.О., учитель фізики Царедарівського НВК та Харибін К.А., учитель Надеждівського НВК. ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: Fresh | Дата: 26.02.2015