Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 39 40 »

Відповідно до плану заходів з підготовки та відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, та дня Перемоги в 23 навчальних закладах району відбулись заходи, в яких взяли участь 2411 учнів. В ході проведення заходів учні вшанували пам'ять учасників та жертв Другої світової війни 1939-1945 років. На території Лозівського району було проведено естафету Пам’яті, під час якої учні несли  почесну варту біля пам’ятників та пам’ятних знаків.

Гідним завершення естафети Пам’яті в с. Катеринівка відбувся районний мітинг з покладанням квітів до меморіалу за участю голови Лозівської райдержадміністрації С.Г. Красноперова, представників органів місцевого самоврядування та учнів.

Завершив районний захід фестиваль воєнно-патріотичної пісні «Перемога, свята Перемога».  

Переглядів: 421 | Додав: Fresh | Дата: 08.05.2015

06.05.2015 року вчителі хімії та біології Лозівського району спільно з освітянами міста взяли участь у тренінгу, який відбувся на базі Лозівського НВК №10. В роботі тренінгу взяли участь Зайцева О.А., методист КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», Шаламов Р.В., кандидат біологічних наук, заслужений вчитель України, провідний спеціаліст відділу стратегії розвитку й удосконалення системи педагогічних вимірювань Українського центру якості, голова методичної ради Міжнародної природознавчої гри «Геліантус», директор творчого об’єднання «Соняшник». Вчителі хімії та біології ознайомилися із глибоким, всебічним аналізом проблем щодо підготовки учнів до ЗНО та обговорили шляхи подолання цих проблем; розглянули методику розв’язання «важких» завдань.

Переглядів: 541 | Додав: Fresh | Дата: 07.05.2015

Всеукраїнська акція «Відповідальність починається з мене» спрямована на утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі, формування соціально активного населення, захист неповнолітніх від продажу та вживання алкогольних та тютюнових виробів.   Цільовою аудиторією акції є молодь, яка залучається на добровільних засадах до реалізації таких ініціатив акції:
- виявлення фактів порушень чинного законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
- обстеження вулиць міст і населених пунктів на предмет наявності зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
- здійснення інформаційно-просвітницької роботи (розповсюдження друкованої продукції: плакатів, буклетів, книг, проведення консультацій тощо);
- формування відповідального ставлення молоді до свого здоров’я;
- стимулювання активної участі місцевих громад у суспільному житті;
- залучення рекламодавців та засобів масової інформації до створення та розміщення соціальної реклами;
-підтримка молодіжних екологічних ініціатив.
   

Переглядів: 606 | Додав: Fresh | Дата: 07.05.2015

6 травня 2015 року на базі Садовської ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов фінал Першості з міні-футболу серед юнаків 2001р.н загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району. Участь у ньому взяли команди Орільського НВК, Краснопавлівського ліцею,Єлизаветівського НВК, Новоіванівської ЗОШ І-ІІІ ст.,Шатівського НВК, Бунаківського НВК, які за результатами попереднього зонального етапу посіли І-ІІ місця у своїх підгрупах.

За результатами фінальних ігор І місце посіла команда Орільського НВК (вчитель Марков О.А), ІІ місце посіла команда Новоіванівської ЗОШ І-ІІІ ст. (вчитель Пікула В.М.),ІІІ місце – команда Бунаківського НВК (вчитель Макодзеба Є.О.)

Команди – переможниці були нагороджені грамотами та кубками від управління освіти молоді та спорту Лозівської райдержадміністрації, а також футбольними м’ячами від Харківської обласної федерації футболу.

Переглядів: 446 | Додав: Evgeniy | Дата: 07.05.2015

06.05.2015 року в залі засідань управління освіти, молоді та спорту Лозівської РДА відбулася інструктивно-методична нарада для вчителів 4 класів з питань проведення ДПА в школі І ступеню.

Вчителі отримали методичні рекомендації щодо змісту завдань, оформлення робіт та узагальнення їх результатів.

Переглядів: 418 | Додав: Fresh | Дата: 06.05.2015

29 квітня в залі засідань  управління освіти, молоді та спорту відбулася нарада з   начальниками  пришкільних  таборів загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району. 

Було проінформовано про підготовку до оздоровчої кампанії влітку 2015 р. 

В ході  наради було проінформовано про підготовку до оздоровчої кампанії  2015 року та    ознайомлено  з методичними рекомендаціями щодо організації  проведення виховної роботи у пришкільних таборах (Лист Міністерства освіти і науки України від 01.06.2010 №1/9-384).

На нараду були запрошені пожежні інспектори – Мазурик М.Ф., Лимак А.В.  та інженер з охорони праці управління освіти, молоді та спорту Лозівської РДА   Неретін О.М. ,які  надали інформацію щодо дотримання правил з пожежної безпеки, охорони життя та здоров`я дітей під час відпочинку.

Охопити відпочинком у  2014/2015н.р.  планується 45%  дітей  23 закладів Лозівського району. 

Переглядів: 448 | Додав: Evgeniy | Дата: 30.04.2015

 

27 квітня, з метою реалізації заходів Регіональної програми військово-патріотичного виховання молоді та участі населення у заходах оборонної роботи на 2015-2017 роки, юнаки  10 класів загальноосвітніх навчальних закладів Лозівського району відвідали Гвардійський   ордена Червоної Зірки факультет військової підготовки імені Верховної Ради України НТУ Харківського політехнічного інституту.

Практичне заняття за програмою предмета «Захист Вітчизни» для юнаків було організовано Департаментом  науки і освіти Харківської області та військовим вищим навчальним закладом.          

Під час заняття учні мали змогу побачити  військову техніку, бойове спорядження, зброю.

Метою заходу було формування в учнів  патріотизму, готовність в будь-яку хвилину прийти на  захист своєї  Вітчизни.  

 

 

Переглядів: 538 | Додав: Evgeniy | Дата: 30.04.2015

Конкурси, турніри, олімпіади… Чергова сходинка до самовдосконалення та творчої самореалізації. Вагома зернина у щедрому колосі цьогорічного ужинку активної, ініціативної, обдарованої молоді Лозівщини.

Нещодавно було підведено підсумки 4-го етапу ХІV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. У номінації «Література» переможцем стала Жмур Діана Тарасівна, учениця 10 класу Надеждівського навчально-виховного комплексу Лозівської районної ради Харківської області (учитель Харибіна Наталія Миколаївна).

Конкурс учнівської творчості проводиться на виконання Указу Президента України від 22 березня 2002 року № 284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості»  на підтримку ініціативи Міністерства освіти і науки України, Державного комітету України у справах сім’ї та молоді під гаслом «Ми є! Були! І будем ми! Й Вітчизна наша з нами!» та присвячується Шевченківським дням. Метою конкурсу є популяризація творчої спадщини Т.Г.Шевченка, утвердження в Україні його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства, активізації виховної та патріотичної роботи серед учнівської молоді, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу України, державної підтримки  талановитої молоді та творчої праці вчителів, викладачів і керівників студій.

На суддівський загал Діана Жмур представила драматичний панегірик «Чому квіти мають очі, або Душа мого народу на крилосі». Про що писала  юна, незалежна у поглядах? Про те, що було, є й буде з нами, українцями. Учениця виклала власний погляд на проблему єдності національного духу на сучасному етапі розвитку наш ... Читати далі »

Переглядів: 488 | Додав: Fresh | Дата: 30.04.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 квітня 2015 року в актовій залі краєзнавчого  музею м. Лозова відбулася районна  історико - краєзнавча конференція « Пам’ятати заради майбутнього », присвячена 70-й  річниці Перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни. У конференції    взяли участь, методист управління освіти, молоді та спорту Лозівської районної державної адміністрації - Дерев’янко С.М.,  директор краєзнавчого музею - Харченко В.І. , представник  Лозівської міськрайонної громадської організації «Жіночий легіон Лозівщини» - Анна Красноперова, лейтенант  прикордонного відділу  м. Щастя - Фомін Антон, юні краєзнавці Лозівського  району,  активісти   руху  « Моя Батьківщина – Україна», вчителі, керівники гуртків будинку дитячої та юнацької творчості Лозівської районної ради .

За традицією, на Меморіалі Слави, учасники конференції віддали шану нашим землякам, полеглим у ІІ Світовій війні, покладанням квітів та хвилиною мовчання.

Переможці районного етапу обласної експедиції учнівської молоді «Слобожанські дзвони Перемоги»   ... Читати далі »

Переглядів: 502 | Додав: Evgeniy | Дата: 29.04.2015

 

22.04.2015 року на базі Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ст..пройшов фінал Першості з бадмінтону серед загальноосвітніх навчальних закладів району. Участь у ньому взяли 8 навчальних закладів,які за результатами попереднього зонального етапу посіли 1-2 місця у своїх підгрупах.

У загальнокомандному заліку місця розподілилися наступним чином: І місце посіла команда Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ст.,ІІ місце посіла команда Артільського НВК, ІІІ місце команда Садовської ЗОШ І-ІІІст.

У особистому заліку учасники посіли наступні місця:

Юнаки:

1 місце    Помазан Віталій        Артільський НВК

2 місце    Дорошенко Максим   Садовська ЗОШ

3 місце    Архипов Іван              Катеринівська ЗОШ

Хлопці:

1 місце    Кащей Дмитро            Катеринівська ЗОШ

2 місце    Хондока Андрій         Артільський НВК

3 місце    Логвиненко Віталій   Орільська ЗОШ

Дівчата:

1 місце   Вишенська Юлія         Катеринівська ЗОШ

2 місце   Несміян Інна                Садовська ЗОШ

3 місце   Ковтуненко Юлія        Артільський НВК

 

Переглядів: 541 | Додав: Evgeniy | Дата: 23.04.2015