Головна » 2015 » Грудень » 17

17 грудня відбулася Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «І. Карпенко-Карий та М. Старицький – корифеї українського театру», присвячена 170-річчю від дня народження І.К. Карпенка-Карого та 175-річчю від дня народження М.П. Старицького. 

До проведення даного заходу долучилися й учителі української мови та літератури Лозівщини. Це Бершак Інна Сергіївна, учитель Орільського НВК, зі статтею "Велетень драматургії та театру", Колеснікова Ірина Іванівна, учитель Миколаївського НВК, з дослідженням "Невідомий Тобілевич: 25 фактів, які ви не знали про І.Карпенка-Карого" таХарибіна Наталія Миколаївна, учитель Надеждівського НВК, із роботою "Національно-патріотичні архетипи у творчості Михайла Старицького як джерела виховання сучасного школяра". 

Слід зазначити, що в обговоренні запропонованої теми на форумі КВНЗ «ХАНО» взяли активну участь учителі: Мамай Любов Юліївна (Тихопільська ЗОШ І-ІІ ступенів), Габор Ольга Петрівна (Полтавський НВК), Тимошенко Наталія Олексіївна (Орільська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Харибіна Наталія Миколаївна (Надеждівський НВК), Дейнеко Олена Ігорівна (Катеринівська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

Сьогодні, як ніколи, нам потрібні  твори  цих драматургів-ювілярів, бо насичена їхня спадщина духом патріотизму і нескореності. За словами учасників конференції, працювати було цікаво, адже це дало можливість пізнати нове й невідоме у творчості фундаторів українського теат ... Читати далі »

Переглядів: 535 | Додав: Fresh | Дата: 17.12.2015