Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 39 40 »

30 березня у Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім». З метою активізації агітаційної роботи учнівських колективів закладіd освіти за охорону природи, залучення дітей і учнівської молоді до еколого-просвітницької і природоохоронної діяльності були представлені на розгляд журі 13 виступів учнівських колективів Харківської області.

Лозівський район на конкурсі представляла агітбригада «Свіжий вітер» Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, у такому складі: капітан команди – Сиротіна Юлія (учениця 11 класу), члени команди – Байдакова Анна, Гетьман Каріна (учениці 11 класу), Мамай Римма (учениця 10 класу), Чуйко Софія (учениця 8 класу), Коломієць Анастасія (учениця 7 класу).

Команда представила свою природоохоронну роботу у школі за темою «Раціональне природокористування» та на місцевому матеріалі презентувала свій виступ у ... Читати далі »

Переглядів: 7147 | Додав: Fresh | Дата: 02.04.2018

20 лютого стартував ІІІ етап І (районного) туру обласного конкурсу «Кращий вихователь  Харківщини» у 2018 році.   Учасники  демонстрували практичні навички професійної діяльності, а саме заняття  за   темою   педагогічного досвіду.  

Протокол оцінювання буде розміщено на сайті управління  освіти, молоді та спорту Лозівської РДА після закінчення ІІІ етапу.

Переглядів: 6975 | Додав: Fresh | Дата: 20.02.2018

Вчилися творчості 20 лютого 2018 року вчителі російської мови та зарубіжної літератури на спільному засіданні професійних груп районного методичного об’єднання. Тема для діалогу вибрана актуальна «Стратегії подолання «драматичної втрати» інтересу до навчання. Алгоритмізовані шляхи аналізу художнього твору». І форма проведення неординарна – методичний кейс.

Мова йшла про особливості створення технологічної картки, опорних схем як форми конструювання уроку зарубіжної літератури. На аукціоні педагогічних ідей філологи презентували власні методичні продукти – створені логіко-структурні схеми.

Професійно, сучасно, обнадійливо говорили вчителі про шляхи алгоритмізованого вивчення біографій письменників та їх творів. 

 

Переглядів: 6978 | Додав: Fresh | Дата: 20.02.2018

17.01.2018 на базі Катеринівського закладу загальної середньої освіти відбулося районне методичне засідання практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти району з теми: «Профілактика та протидія насильству над дітьми, саморуйнівної поведінки дітей та підлітків. Підсумки роботи РМО за І півріччя 2017/2018н.р. ».

На засіданні були розглянуті наступні питання:

  1. Симптоматика насильства. Симптоми фізичного насильства над дітьми. Психологічні аспекти причин виникнення насильницьких дій.
  2. Клінічні симптоми занедбаності та психічного насильства
  3. ... Читати далі »
Переглядів: 6969 | Додав: Fresh | Дата: 17.01.2018

14-15 листопада 2017 року на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбувся дводенний обласний спеціалізований тренінг для працівників освітньої сфери регіону за темою «Інклюзивний простір. Практичні кроки», який проходив у межах соціальної програми Марини Порошенко, за підтримки Благодійного Фонду Порошенка.

Метою заходу було визначено підвищення компетентності педагогічних працівників із питань якісного здійснення інклюзивного навчання й супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладів загальної середньої освіти.

Учасників спеціалізованого тренінгу привітали Каменщук Т.Б., представник Благодійного Фонду Порошенка, Ігнатьєв В.В., заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації – начальник управління освіти і науки, Покроєва Л.Д., ректор КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».

Учасни ... Читати далі »

Переглядів: 7062 | Додав: Fresh | Дата: 21.11.2017

13 листопада в управлінні освіти, молоді та спорту розпочалися навчальні заняття з педагогами щодо підготовки до ЗНО у 2018 році.    Першими розпочали підвищувати   свої теоретичні знання   та практичні   навички   з виконання   тестових завдань   сертифікаційних робіт  зовнішньо незалежного оцінювання минулих років   вчителі англійської мови.

Переглядів: 6870 | Додав: Fresh | Дата: 13.11.2017

З метою підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури населення в День української писемності та мови у закладах освіти Лозівського району проводився XVII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Заявили про свою громадянську позицію і прилучилися до написання диктанту "Наші пісні": 515 учнів, 123 вчителів, 17 техпрацівників та 18 батьків. До речі, разом з учнівським та педагогічним загалом Новоіванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів писала диктант і голова сільської ради Чернець В.Л.

Переглядів: 6931 | Додав: Fresh | Дата: 10.11.2017

Переглядів: 7360 | Додав: Fresh | Дата: 09.11.2017

8 листопада в управлінні освіти,молоді та спорту відбулось засідання РМО вчителів історії за темою «Використання провідних педагогічних технологій при вивченні суспільно-гуманітарних  дисциплін в умовах підготовки учнів до ДПА, ЗНО».

Під час семінару відбувся обмін досвідом , а саме: 

Козлова О.О.,вчитель Шатівського НВК розповіла про підготовку учнів до ЗНО -2018;

Крайник С.Л., вчитель Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ознайомив з особливостями підготовки до ЗНО вчителів та учнів;

Куштим Л.О., вчитель Яковліського НВК провела колективну роботу з присутніми «Розвиток аксіологічної компетентності під час підготовки до ЗНО».

Переглядів: 6906 | Додав: Fresh | Дата: 08.11.2017

7 листопада  п’ятеро конкурсантів першого (районного) туру всеукраїнського конкурсу  «Учитель року-2018» демонстрували  членам  журі  вміння виконувати практичні завдання у межах навчального предмета. у вчителів фізики оцінювались вміння підготувати інструкцію для учнів та проведення лабораторного дослідження властивостей фізичного об’єкта.  А вчителі фізичної культури  змагалися в організації роботи з учнями з виконання фізичних вправ підготовчої частини уроку.

З результатами двох етапів кокурсу можна ознайомитись ТУТ.

Переглядів: 6950 | Додав: Fresh | Дата: 07.11.2017